REKLAMI GEÇ

Tavas Ovası’nda salatalık üretecek

Tavas Ovası’nda salatalık üretecek

Denizli’nin Tavas ilçesinin Kızılcasbölük beldesinde başlatılan Alternatif Ürün Projesi Tavas Ovasında da uygulanmaya başlandı. Tavas Ovası’nda üretiminin yaygınlaştırılması amaçlanan salatalık üretimi ile ilgili bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıda alacı firma temsilcileri ile çiftçiler bir araya geldi.

/ DENİZLİHABER / 14 Şubat 2014 Cuma, 10:32

Kızılcabölük Belediyesi’nin Kızılcabölük ve köylerinde başlattığı alternatif ürün projesi Tavas Ovası’na yayılıyor.

Çiftçilerle yapılan ‘Alternatif Ürün Geliştirme’ toplantısına, Kızılcabölük Belediye Başkanı Abdülkadir Uslu, Belediye meclis üyeleri Muharrem Doğu ve Muammer Gürel ile Tavas Tarım İlçe müdürü Ekrem Altıparmak, Tarım İlçe Müdürlüğü mühendislerinden Ziraat Mühendisi Ayşen Balım, Ziraat Mühendisi Meltem Ünlü Dayıoğlu, Ziraat Mühendisi Mutlu Şeker, Ziraat Mühendisi Nurdoğan Yaşar ile alıcı firma temsilcileri katıldı.

Üretim faaliyetlerini İzmir’in Torbalı ve Balıkesir’in Manyas ilçelerindeki fabrikalarında, salça, konserve turşu, reçel, sos ve dondurulmuş gıda gruplarında üretim yapan alıcı firmanın Genel Müdür Yardımcısı Semih Karadeniz, sulu tarımın doğru şekillendirilmesi ile Tavas ovasını parlak bir gelecek beklediğini anlattı.
denizli-tavas-kizilcaboluk-salatalik-uretimi-ic

Belediye başkanı Abdülkadir Uslu, kapalı sulama sisteminin kurulduğunu, buna bağlı olarak sulu tarıma bir geçiş yapılması için gayret ettiklerini belirtti.

Uslu; “Maydonoz, Glayör çiçeği ve Kapya(kızıl) biber üretimine yönelik çalışmaların artarak devam ediyor. Şimdi bu ürünlere salatalık eklendi” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

TavasSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Nisan 2024 Cuma 5 21Çok Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 9 15
21 Nisan 2024 Pazar 4 20Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 7 21Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 9 28Parçalı Bulutlu