REKLAMI GEÇ

Tavas Pınarlar’daki kaya mezarları ve çevresi 1.derece sit alanı ilan edildi

Tavas Pınarlar’daki kaya mezarları ve çevresi 1.derece sit alanı ilan edildi

Aydın Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, Tavas’ın Pınarlar Mahallesi’ndeki kaya mezarının yanı sıra bu mezarın güneyindeki arazi zemininde pişmiş toprak seramik parçasının bulunduğu sahayı 1. derece arkeolojik sit alanı olarak tescil etti. Karar Resmi Gazete’de yayımlandı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 10 Temmuz 2020 Cuma, 14:54

Denizli, Kocaeli, Bursa, İstanbul, Samsun, Muğla ve Afyonkarahisar’daki kültür varlıklarıyla ilgili sit kararları Resmi Gazete’de yayımlandı.

Buna göre, Tavas’ın Pınarlar Mahallesi’ndeki kaya mezarının yanı sıra bu mezarın güneyindeki arazi zemininde pişmiş toprak seramik parçasının bulunduğu saha, Aydın Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu uzmanları tarafından incelendi.

Yapılan inceleme soncu uzmanlar, bölgede inceleme yaptı, Denizli Valiliği ve Büyükşehir Belediye başta olmak üzere çeşitli kurum ve kuruluşlardan bilgi altı. Çalışmalar neticesinde Aydın Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’na bölgenin sit alanı ilan edilmesi yönünde öneri verildi.

Kurulda yapılan görüşmelerde sahanın “Korunması Gerekli Taşınmaz Kültür Varlığı” gösterdiğinden birinci derece sit olarak tescillenmesi kararlaştırıldı. Sit sınırları içerisinde yapılacak her türlü uygulamanın öncesinde kuruldan için alınması gerektiğine kara verildi.

Yorumlar

Uğur Duranoğlu   -  Bağlantı 10 Temmuz 2020, 15:20

Çok güzel olmuş, Denizli ‘nin her tarafı tarih kokuyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

TavasSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
24 Nisan 2024 Çarşamba 10 27Rüzgarlı
25 Nisan 2024 Perşembe 11 24Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 6 22Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 6 24Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 7 26Parçalı Bulutlu