REKLAMI GEÇ

Tavas tarımda zirveye oynuyor

Tavas tarımda zirveye oynuyor

Tavas’ta tarımın gelişmesi, vatandaşların üretimin içinde daha fazla yer alması amacıyla Tavas Belediyesi’nin lokomotif olduğu çalışmalara bir yenisi daha eklendi. Örtü altı seracılığının masaya yatırıldığı çalıştayda, üretim aşamaları ve pazarlama teknikleri konularında üreticiler bilgilendirildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 27 Kasım 2017 Pazartesi, 12:56

Tavas’ta örtü altı seracılığı gün geçtikçe ivme kazanıyor. Bu kapsamda Tavas Belediyesi, üreticilerle yetkilileri bir araya getirerek, örtü altı yayla seracılığının üretim politikaları, üretimde yaşanan problemlerin belirlenmesi ve çözüm yolları, sera ürünlerinin pazarlama teknolojileri ile ilgili bilgilendirme çalıştayı düzenledi.

Çalıştaya, Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Halil Nas, Ziraat Odası Başkanı aynı zamanda Meyve Üreticileri Birliği Başkanı Orhan Akyol, Sebze Üreticileri Birliği Başkanı Süleyman Tozlukoğlu, Ziraat Mühendisi Gökhan Hakkı Gököz, meyve ve sebze ihracatçısı firma yetkilileri ve üreticiler katıldı.

EL BİRLİĞİYLE GÜZEL İŞLER BAŞARABİLİRİZ
Üreticinin her zaman yanında olduklarını belirten Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, “Topraklarımızın ne kadar değerli olduğunu biliyoruz. İlçe genelinde dalga dalga örtü altı seracılığını anlatarak, yetkililerimizle onları buluşturarak, gerekli girişimlerin vatandaşlarımız tarafından benimsenmesini ve hayata geçirilmesini arzu ediyoruz. Bizler üreticimize bütün kuruluşlarımızla birlikte elimizden gelen yardımı yapmaya hazırız. Vatandaşımızın çağın gerektirdiği bilgi ve donanımlardan haberdar olmasını istiyoruz. Bunları iyi bir şekilde planlayarak değişik fikirlerin ortaya çıkmasıyla geleceklerine yön vermeleri konusunda da el birliğiyle güzel işler başaracağımıza inanıyorum” dedi.

ÜRETİM BİLGİLERİ VERİLDİ
Bölgenin verimli topraklarında ürün desenini artırmak ve kaliteli ürünler yetiştirmek üzere toplanan üreticilere, örtü altı seracılığı ve sebze meyve yetiştiriciliği hakkında bilgi veren yetkililer, üreticilere örtü altı seracılığın maliyeti ve yetiştirilen ürünlerin pazarlaması hakkında bilgi verdi.

Toplantı, soru cevap bölümüyle devam etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Belediye Başkanı

Hüseyin İnamlık

Tavas Belediye Başkanı

Hava Durumu

TavasSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
29 Mart 2024 Cuma 7 22Parçalı Bulutlu
30 Mart 2024 Cumartesi 7 24Az Bulutlu
31 Mart 2024 Pazar 8 25Parçalı Bulutlu
1 Nisan 2024 Pazartesi 8 26Az Bulutlu
2 Nisan 2024 Salı 9 26Açık