REKLAMI GEÇ

Tavas, ‘Zeybekler Günü’ne hazırlanıyor

Tavas, ‘Zeybekler Günü’ne hazırlanıyor

Tavas Belediyesi tarafından 2. düzenlenecek olan Zeybek, Kültür ve Sanat Festivali için geri sayım başladı. Festivale ünlü akını olacak, birbirinden renkli etkinlikler gerçekleştirilecek.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 16 Temmuz 2018 Pazartesi, 14:38

Tavas Belediyesi tarafından bu yıl 2.’si düzenlenecek olan Zeybek, Kültür ve Sanat Festivali 20-22 Temmuz tarihleri arasında Tavas’ta kutlanacak.

Bağlar Mesireliği’nde yapılacak olan festivale Kolpa grubu ve Derya Uluğ konserleri damga vuracak. Zeybekler günü için, Denizli, Uşak, Aydın, Burdur, Manisa, Balıkesir, Muğla, Kütahya, İzmir, Afyon gibi illerden çok sayıda zeybek ekibi de Tavas’ın konuğu olacak.

Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, “Festivalimiz çevre illerden konukların da katılımıyla bölgesel bir niteliğe kavuşacak. İlerleyen yıllarda ulusal çapta etkinlikler düzenlemeyi planlıyoruz. Düzenlediğimiz festivalle bu folklorik yapıyı kılığı, kıyafeti, figürleriyle, her yönüyle tanıtmak istiyoruz. Ayrıca gençler tarafından sevilen iki sanatçımızda Tavas’ta bizimle beraber olacak. Yine Pazar günü sabah saatlerinde Yahşiler mevkiinde Gökay Şenliklerimiz yapılacak” diyerek, vatandaşları festivale davet etti.

Festival, 20 Temmuz Cuma günü saat 17.30’da çarşı meydanından Bağlar Mesireliği’ne mehteran, atlılar, halk oyunları ekipleri ve vatandaşlarla kortej yürüyüşü yapılarak başlayacak. Cuma günü Tavaslılar halk oyunlarına doyacak. Cumartesi günü Kolpa grubu, Pazar ise Derya Uluğ konseriyle Zeybek Festivali büyük bir coşkuyla kutlanacak.

ZEYBEKLER GÜNÜ
15 Mayıs 1919’da İzmir Yunanlılar tarafından işgal edilince Müftü Ahmet Hulusi Efendi’nin halka yönelik yaptığı fetvası çok büyük bir öneme sahiptir. Bu çağrının hemen ertesi günü Tavas’ta halk toplanmış ve vatan savunmasının yapılması gerekliliğini haykırarak kalabalık bir yürüyüş düzenlemiştir. Tavas Belediyesi de meclis kararı ile 16 Mayıs Günü’nü “Zeybekler Günü” ilan ederek, bu anlamlı günün hafızalardan silinmemesi ve Tavaslılar’ın tarihe düştüğü bu zeybekçe duruşun gelecek nesillere aktarılması için bu günlerin festival coşkusu ile kutlanması kararlaştırıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

TavasSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 7 23Parçalı Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 7 26Parçalı Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 6 25Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 8 26Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 10 26Parçalı Bulutlu