REKLAMI GEÇ

Tavas’a yeni cami

Tavas’a yeni cami

Tavas’ın çehresine yakışır, görkemiyle kendisini görenleri mest eden Yeni Camii yoğun bir katılımla hizmetine girdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 1 Aralık 2017 Cuma, 15:50

2006 yılında yapımı başlanan ve 5 milyon TL’ye harcanan 2000 kişi kapasiteli, içerisinde konferans salonu, aşevi, gassılhane ve birçok işyerini barındıran Yeni Camii, Tavas Kaymakamı Recep Öztürk, Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, İl Müftüsü Mehmet Aşık, İlçe Müftüsü Recep Balaban, kurum amirleri, din görevlileri ve çok sayıda vatandaş tarafından dualarla açıldı.

Kutlu Doğum Haftası ve Mevlid Kandili münasebetiyle Yeni Camii Konferans salonunda İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından Tavas İmam Hatip öğrencileri tarafından ilahi dinletisi gerçekleştirildi.


Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, “Sevgililer sevgilisi âlemlere rahmet olarak gönderilen ışığıyla münevver olduğumuz, aydınlandığımız Hz. Muhammed (SAV)’in Dünya’ya teşriflerinin sene-i devriyesindeyiz. Peygamber Efendimizi salatuselam ile anıyoruz. İslam coğrafyası ve İslam âlemi için bu mübarek günlerin hayırlara vesile olmasını cenabı haktan niyaz ediyorum. Peygamber Efendimizi sevmek ve onu örnek almak demek, onun sünnetlerini hayatımıza yansıtmak ve yaşamak, davranışlarımızı onun örnek ve tavsiyelerine göre şekillendirmek demektir. Böyle kutsal günleri ve geceleri vesile kabul ederek birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızı arttırmalı, akrabaları ziyaret etmeli, yoksullara, yetim ve kimsesizlere el uzatmalıyız. Kandiller bu açısından bizler için son derece önemli bir dayanışma örneğidir. Bu vesile ile insanlar bir araya geliyor ve değerlerimizi tekrar hatırlama ve yerine getirme fırsatı buluyoruz. Allah nice mübarek kandillere ulaşmayı bizlere nasip eylesin. Hep birlikte dirliğimizin, birlik ve beraberliğimizin her daim artarak devam etmesini temenni ediyorum. Yeryüzünde akmakta olan kan ve gözyaşının dinmesini Cenab-ı Haktan niyaz ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, Mevlid Kandili’nin bütün İslam Âlemine ve ülkemize hayırlar getirmesini Cenab-ı Hak’tan niyaz eder, sevgi ve saygılarımı sunarım. Camii açılışımızın hayırlar getirmesini diliyorum. Emeği geçen hayırseverlerimize çok teşekkür ediyorum” dedi.

Denizli İl Müftüsü Mehmet Aşık, Peygamberimizin hayatı ve onun güzel sünnetleri hakkında vatandaşlara konferans verdi.

Program, camii açılışı ve yemek ikramıyla son buldu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

TavasSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Nisan 2024 Cuma 5 21Çok Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 9 15
21 Nisan 2024 Pazar 4 20Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 7 21Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 9 28Parçalı Bulutlu