REKLAMI GEÇ

Tavas’a yeni yüksekokul kurulacak

Tavas’a yeni yüksekokul kurulacak

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Tavas’a Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu kurulacağını açıkladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 1 Kasım 2016 Salı, 13:26

Pamukkale Üniversitesi daire başkanları toplantısı Tavas’ta gerçekleştirildi. Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Rektör Yardımcıları, Genel Sekreter, Genel Sekreter Yardımcıları ve daire başkanlarının bir araya geldiği üst yönetim toplantı öncesi Tavas Kaymakamı Osman Varol’u ziyaret etti. Kaymakamlık Toplantı Salonu’nda gerçekleşen ziyarette Tavas’a açılacak olan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu gündeme geldi.

denizli-tavas-pau-saglik-meslek-yuksekokulu-1

Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ, “Tavas ilçemize yeni bir yüksekokul kazandıracağız. Ancak, bunun için önce fiziki şartların sağlanması gerekiyor. Bu yönde Eski Tavas Devlet Hastanesi binası uygun görüldü. Gerekli tadilatın yapılarak eğitime uygun hale getirilmesi ve üniversiteye devir işlemlerinin tamamlanması ile yüksekokulumuz burada eğitim öğretime başlayacak” dedi.

PAÜ Heyeti, daha sonra Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol’u makamında ziyaret etti. Belediyenin üniversiteye yönelik yaptığı çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Akyol, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada tüm imkanları seferber edeceklerini söyledi.

Kaymakam Osman Varol, Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol ve PAÜ Heyeti, daha sonra hep birlikte eski Tavas Devlet Hastanesi’nde incelemelerde bulundu.

İncelemelerin ardından Tavas Meslek Yüksekokulu ziyaret edildi. Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Abdulvahap Özcan, okulun son durumu ile ilgili kısa bir brifing verdi. Yüksekokulda yapılan incelemeler sırasında Rektör Bağ, öğrencilerle sıkça bir araya gelerek, sohbet etti. Ardından Tavas MYO tarafından yapımı devam eden seralar gezildi.

denizli-tavas-pau-saglik-meslek-yuksekokulu-2

KALE VE TABEA ANTİK KENTİ ZİYARETİ
PAÜ Rektörü Bağ ve beraberindekiler Tavas ziyaretlerinin ardından Kale’e geçildi. Kale Kaymakamı İhsan Ayrancı ve Kale Belediye Başkanı Erkan Hayla tarafından ağırlanan PAÜ Üst Yönetimi, daha sonra Kale Meslek Yüksekokulu’na geçti. Kale Meslek Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Ali Karataş ve tüm öğretim elemanlarının hazır bulunduğu ziyarette, akademik ve idari alanda yapılan çalışmalar üzerine konuşuldu. Toplantı sonunda Rektör Prof. Dr. Bağ, öğrencilerden oluşan bir heyet ile görüştü.

PAÜ Heyeti son olarak Kale’de bulunan ve binlerce yıldır birçok uygarlığa ev sahipliği yapan Kale-i Tavas (Tabea Antik Ören Yeri) Kazı alanında incelemelerde bulundu. Kazı Bilimsel Danışmanı PAÜ Fen Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Beyazıt, antik kentin tarihçesi, ortaya çıkan eserler ve kazı çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Özellikle Cevherpaşa Camii katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü. Son olarak Kazıevi ziyaretiyle program sona erdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Belediye Başkanı

Hüseyin İnamlık

Tavas Belediye Başkanı

Hava Durumu

TavasSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
29 Mart 2024 Cuma 7 22Parçalı Bulutlu
30 Mart 2024 Cumartesi 7 24Az Bulutlu
31 Mart 2024 Pazar 8 25Parçalı Bulutlu
1 Nisan 2024 Pazartesi 8 26Az Bulutlu
2 Nisan 2024 Salı 9 26Açık