REKLAMI GEÇ

Tavas’ın milli mücadeleye katılışının yıldönümü kutlandı

Tavas’ın milli mücadeleye katılışının yıldönümü kutlandı

99 yıl önce Müftü Ahmet Hulusi Efendi’nin çağrısı üzerine Denizli’den başlatılan milli mücadele hareketine 16 Mayıs’ta Tavas ses vermişti. Milli mücadeleye ilk destek veren ilçe olan Tavas’ta “Zeybekler Günü” coşkulu törenlerle kutlandı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 16 Mayıs 2018 Çarşamba, 17:17

Kutlamalar, Atatürk Anıtı’na Tavas Belediyesi çelenginin konulması ile başladı.

Programa Tavas Kaymakamı Recep Öztürk, Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, Garnizon Komutanı Asteğmen Yalçın Yaman, Belediye Başkan Yardımcıları, meclis üyeleri, daire amirleri, STK’lar, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda Tavas halkı katıldı.

Günün önemi anlatan konuşmayı yapan Tavas Belediye Başkan Yardımcısı Emekli Albay İsmail Başlı, “15 Mayıs 1919’da Denizli’de Müftü Ahmet Hulusi Efendi’nin milli mücadele için yaktığı meşaleye 16 Mayıs’ ta cevap veren Tavaslılar, büyük bir miting düzenleyerek milli mücadele ruhuna ortak olmuşlardır. Bu vesileyle Tavas Belediye Meclisimiz 16 Mayıs gününü Zeybekler Günü ilan etmiş ve Tavas’ın 1919’da gösterdiği milli mücadele ruhunu gelecek nesillere aktarmayı hedeflemiştir. 16 Mayıs 1919’da, atalarımızın başlattığı direniş meşalesini bugün aynı ruhla yüreklerimizde hissediyoruz. Kalbimiz, dünyanın dört bir tarafında haksızlığa maruz kalan Müslümanlar için aynı hissiyatla atıyor. ABD’nin orta doğuda fitneyi körükleme projesi olan büyükelçiliğini Kudüs’e taşıması ve İsrail Devleti’nin Filistinli kardeşlerimizi katledişi, kalbi vatanı ve dini için atan hiçbir Müslüman’ın kabullenebileceği bir şey değildir. Tavas halkı, haksızlığa ve zulme karşı mücadele eden Filistinli kardeşlerinin yanındadır” dedi.

Program Türk bayraklarının dağıtılmasıyla sona erdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

TavasSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
17 Nisan 2024 Çarşamba 8 24Çok Bulutlu
18 Nisan 2024 Perşembe 8 22Çok Bulutlu
19 Nisan 2024 Cuma 5 21Parçalı Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 9 16Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
21 Nisan 2024 Pazar 4 20Parçalı Bulutlu