REKLAMI GEÇ

Tavas’ta 20 kişiye işaret dili sertifikası

Tavas’ta 20 kişiye işaret dili sertifikası

Tavas Halk Eğitim Merkezi’nde ilk kez açılanna katılan 20 kursiyer 120 saatlik eğitimin ardından sertifikalarını aldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Ağustos 2015 Pazartesi, 13:19

Tavas Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ömer Fışkınlı, Tavas Belediyesi ile işbirliği yaparak düzenledikleri kursun Sait Kalaycıoğlu Orta Okulu’nda verildiğini, 120 saat süreli kursa 20 kursiyerin katıldığını ve kursun bitiminde kursiyerlere sertifika verildiğini belirtti.

Fışkınlı, Tavas’ta ilk kez gerçekleştirilen kursu işitme engellilerin sesi olabilmek, onların kelimeleri, duyguları, şarkıları, sevinçleri ve hüzünleri olabilmek, engelsizler olarak işitme engelli bireylerle daha iyi iletişim kurmalarını sağlamak amacı ile düzenlediklerini ifade etti.

Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol da, işitme engellilerin karşılaştığı birçok sorunun temelinde engelsiz insanların onlarla iletişim kuramamasının yattığını kaydederek, “Aramızdaki engel ses. Bu engeli kaldırmanın ve iletişim kurabilmenin yolu ise işaret dili. MEB onaylı kursu bitirenler, işitme engelli bireylerle de rahatlıkla iletişim kurabileceğinden, işaret dili tercümanlığı sertifikası almaya hak kazanıyorlar. Belediyelerde, Milli Eğitimde, Müftülüklerde, Bankalarda, Adliyelerde, Hastanelerde, ve daha birçok işaret dili tercümanına ihtiyaç duyulan kurum ve kuruluşlarda işaret dili tercümanlığı yapabiliyorlar” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

TavasSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
24 Nisan 2024 Çarşamba 10 27Rüzgarlı
25 Nisan 2024 Perşembe 11 24Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 6 22Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 6 24Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 7 26Parçalı Bulutlu