REKLAMI GEÇ

Tavas’ta 45 işyeri denetlendi 13’üne uyarı geldi

Tavas’ta 45 işyeri denetlendi 13’üne uyarı geldi

Tavas Belediyesi Zabıta ekipleri, ramazan bayramının yaklaşması nedeniyle denetimlerini hızlandırdı. Pastane, lokanta, kasap ve benzeri 45 işyerini denetleyen zabıta ekipleri, temizlik ve hijyen kuralları uyulmadığı gerekçesiyle 13 işyeri sahibine uyarıda bulundu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Temmuz 2015 Çarşamba, 09:11

Tavas Belediyesi Zabıta ekipleri, sağlıksız gıda maddeleri satışının önlenmesi, üretim ve satışların hijyenik ortamda yapılmasını sağlamak amacıyla ilçe merkezindeki lokanta, kasap ve pastanelerde incelemelerde bulundu.

Ekipler, 12 tost ve döner salonu, 18 lokanta ve kebap salonu, 10 pastane, 5 kasap olmak üzere, toplam 45 işyerini denetledi. Yapılan denetimlerde pastane ve lokantalardaki çalışma alanı, mutfak, bulaşıkhane, kullanılan araç ve gereçlerin temizlik, kasaplarda ise reyonlardaki etlerin mühür kontrolleri yapıldı.

Ekipler, genel temizlik ve yangın söndürme cihazlarının periyoduk dolumlarının yapılmadığı gerekçesiyle 6 pastane, temizlik ve hijyen kurallarının ihlal edildiği gerekçesiyle 4 kasap, temizlik ve fiyat listesi olmayan 3 lokanta sahibine uyarı yapıldı.

“HALK SAĞLIĞI İÇİN PERİYODİK DENETİM”
Denetimlerinin halk sağlığı için rutin denetimler olduğunu belirten Tavas Belediyesi Zabıta Müdürü Şükrü Güçer, “Zabıta Müdürlüğümüz ekipleri, halkımızın sağlığı ve sıhhati için periyodik olarak kentteki tüm kafe, pastane, restoran, lokanta, kasap, fırın ve alışveriş merkezlerinde denetimler yapmaktadır. Gıda ve yiyecek maddelerinde kontroller yaparak tarihi geçmiş olan gıda maddelerini raflardan toplatıp imha etmektedir. Özellikler yaz aylarının başlamasıyla insanların en çok uğrak mekanı haline gelen kafe, pastane ve restoranlarda denetimleri sıklaştırdık” dedi.

İşyerlerinin daha sık denetleneceğini söyleyen Güçer, “İş yeri sahiplerimizin insan sağlığını etkileyecek yiyecek ve gıda maddelerinden birinci derecede sorumlu olduklarını ve ayrıca gerekli kontrollerin kendilerinin de yapması inancı ile kendilerinden bu konuda duyarlı olmalarını istiyoruz. İnsan sağlığının her şeyden daha önemli olduğunu vurgulayarak denetimlerimizin sürekli olarak devam edecektir” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

TavasSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
17 Nisan 2024 Çarşamba 8 24Çok Bulutlu
18 Nisan 2024 Perşembe 8 22Çok Bulutlu
19 Nisan 2024 Cuma 5 21Parçalı Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 9 16Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
21 Nisan 2024 Pazar 4 20Parçalı Bulutlu