REKLAMI GEÇ

Tavas’ta Cumhuriyet Bayramı coşku kutlandı

Tavas’ta Cumhuriyet Bayramı coşku kutlandı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Tavas’ta da coşkulu törenlerle kutlandı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 30 Ekim 2017 Pazartesi, 17:00

Törenler, Tavas Kaymakamı Recep Öztürk’ün makamında tebrikleri kabülü ile başladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk Anıtı’na çelenk sunma ve şehitlerin anısına saygı duruşu ile devam eden kutlamalar, hava muhalefeti nedeniyle, Tavas Spor Salonu’nda gerçekleştirildi.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Tavas Kaymakamı Recep Öztürk yaptı.

Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen kompozisyon, şiir ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere Tavas Kaymakamı Recep Öztürk ve Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol tarafından hediyeleri verildi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı programı öğrencilerin şiirlerini okumaları ve okulların geçit töreniyle son buldu.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle bir açıklama yapan Başkan Akyol, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kazanılan Milli Mücadele ile tarihte eşi ve benzeri olmayan bir başarı elde edilmiştir. Yaşanılan tüm zorluk ve sıkıntılara rağmen inanç ve kararlılıkla kazanılan bu zafer, Milletimize kayıtsız şartsız egemenliği sağlamıştır. Bu birliktelik ve beraberliği hiçbir güç bozamayacaktır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti sonsuza dek birlikte kardeşçe payidar olacaktır. Bu nedenle bizlere ve gelecek nesillere düşen en büyük görev, Türkiye Cumhuriyetinin bölünmez bütünlüğünü, milletle el ele, gönül gönüle savunmak, iç ve dış tehditlere karşı duyarlı olmaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, Kurtuluş Savaşı’nda kadını, erkeği, çocuğuyla gösterilen büyük gayret ve fedakârlıklarla elde ettiğimiz Cumhuriyetimizin kuruluşunun 94. Yılını kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, aziz vatanın bütünlüğü ve bağımsızlığı için canlarını ortaya koyan tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

TavasSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Nisan 2024 Cuma 5 21Çok Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 9 15
21 Nisan 2024 Pazar 4 20Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 7 21Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 9 28Parçalı Bulutlu