REKLAMI GEÇ

Tavas’ta gündem seracılık

Tavas’ta gündem seracılık

Tavas Belediyesi, ilçe genelinde örtü altı seracılığı geliştirmek adına başlattığı çalışmaları sürdürüyor. Bu kapsamda yetkililer ile vatandaşlar bir araya getirildi, projenin geliştirilmesi için yapılması gerekenler tartışıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 14 Ekim 2016 Cuma, 15:09

Tavas Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıya, Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, Kale Belediye Başkanı Erkan Hayla, Beyağaç Belediye Başkanı Mustafa Akçay, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nurdoğan Yaşar, Tavas Ziraat Odası Başkanı Orhan Akyol, belediye meclis üyeleri ve seracılık ile ilgili bilgi almak isteyen vatandaşlar katıldı.

Kale ve Beyağaç Belediye Başkanları ile bölgesel kalkınmanın sağlanması için neler yapılabilir diyerek yola çıktıklarını belirten Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, bölgesel anlamda tütün üreticilerimize destek olmak için, Tavas Kale Beyağaç Tütün Üreticileri Birliği, Meyve Üreticileri Birliği, Sebze Üreticileri Birliğini ve Kırmızı Et Üreticileri Birliğini de kurduklarını anlattı.

“BU YIL BEKLENEN REKOLTENİN ÜZERİNDEYİZ”
Bu yıl özellikle kavun ve ayçiçeği üretiminde beklenen rekoltenin üzerinde bir verim alındığını ifade eden Akyol, “Bu topraklarımız verimli ve vefalı topraklar. Aromatik yapı, cevher, mineraller gibi her türlü güzelliği aslında topraklarımızda mevcut” dedi.

Bölgenin verimli topraklarında ürün desenini arttırmak ve kaliteli ürünler yetiştirmek üzere toplanan üreticilere, seracılık ve sebze meyve halinin işleyişi hakkında bilgi veren Denizli Meyve Sebze Komisyonculuğu Yönetim Kurulu Başkanı Halil Öztürk de, “Tavas ve diğer ilçelerde yaşayan vatandaşlarımızın gelir seviyelerini arttırmak, hayat standartlarını ve refahını yükseltmek için yeni gelir imkanlarının yaratılması, ekonomik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi için Başkanımız Turhan Veli Akyol’un öncülüğünde bu toplantıyı gerçekleştiriyoruz. Tavas Ovası, her zaman gıpta ile baktığımız bir ova. Verimliliğinin Avrupa’dan bile tescillenmiş olması, bunun en önemli gerçeği. Bilimsel verilere göre, 30 yıl sonra Dünyanın bir çok yerine bu verimli topraklarda yetişen ürünler sunulacak. 30 yıl sonra en verimli ve en kaliteli topraklar sadece Ege Bölgesi ‘nde kalacak. Bu yüzden topraklarımızın kıymetini iyi bilelim” dedi.

Ziraat Mühendisi Gökhan Hakkı Gököz’ün katılımcılara seracılık ile ilgili sunumunun ardından, toplantı soru cevap şeklinde devam etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Belediye Başkanı

Hüseyin İnamlık

Tavas Belediye Başkanı

Hava Durumu

TavasSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
28 Mart 2024 Perşembe 5 22Sağanak Yağışlı
29 Mart 2024 Cuma 6 21Çok Bulutlu
30 Mart 2024 Cumartesi 6 25Az Bulutlu
31 Mart 2024 Pazar 7 25Az Bulutlu
1 Nisan 2024 Pazartesi 8 26Az Bulutlu