REKLAMI GEÇ

TAVAS’TA HEM DENETİM HEM BİLGİLENDİRME

TAVAS’TA HEM DENETİM HEM BİLGİLENDİRME

Tavas Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ilçede gıda satışı yapan tüm noktaları denetliyor, işletme sahiplerini bilgilendiriyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 30 Haziran 2015 Salı, 12:58

Tavas’ta halk sağlığının korunması için Zabıta Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü ve İlçe Tarım Müdürlüğü ortak denetimler gerçekleştiriyor. 

İlk etapta ilçedeki 13 ekmek ve pide fırını denetlendi. Zabıta ekiplerinin halk sağlığı uzmanları ile birlikte yaptıkları denetimlerde hijyen kontrolü yapıldı, işletme sahipleri sağlıklı üretim yapmaları konusunda uyarıldı.

Denetimlerde evraklarında eksiklikler tespit edilen işletme sahiplerine süre verilerek eksiklerini tamamlamaları istendi.

Tavas zabıtası fırın denetimlerinin ardından bu kez kıraathaneleri kontrole başladı. Denetimlerde özellikle tütün kullanımı ve işletmeye getirdiği sorumluluklar nedeniyle kıraathane sahipleri bilgilendirildi. Zabıta ekipleri beraberlerinde getirdikleri afiş ve bilgilendirme broşürlerinden kıraathane sahiplerine dağıtarak dükkanlarına asmalarını istedi.

İlçede gıda satışı yapan tüm işletmelere yönelik denetim yapılacak. Kıraathane denetimlerinin ardından bu kez bakkal ve marketler denetimden geçecek. Tavas Belediyesi Zabıta Müdürü Şükrü Güçer amaçlarının ceza yazmak değil bilgilendirmede bulunmak olduğunu belirterek, “Halk sağlığı için bu denetimlerin ve işletme sahiplerini bilgilendirmenin önemi büyük. Bu konuda çok hassasız. Kurallara uymayan imalathane ve gıda satış noktalarının belli bir standarda kavuşması için çalışmalarımız sürecek” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Belediye Başkanı

Hüseyin İnamlık

Tavas Belediye Başkanı

Hava Durumu

TavasSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
29 Mart 2024 Cuma 7 22Parçalı Bulutlu
30 Mart 2024 Cumartesi 7 24Az Bulutlu
31 Mart 2024 Pazar 8 25Parçalı Bulutlu
1 Nisan 2024 Pazartesi 8 26Az Bulutlu
2 Nisan 2024 Salı 9 26Açık