REKLAMI GEÇ

Tavas’ta lavanta hasadı başladı

Tavas’ta lavanta hasadı başladı

Tavas’ın ürün çeşitliliğine yeni bir renk getiren lavantada hasat dönemi geldi. Tavas Belediye Başkanı Hüseyin İnamlık üreticinin hasat sevincine ortak oldu, lavanta topladı. Başkan İnamlık, lavanta üretiminin ilçe ekonomisine önemli katkılarının olduğunu söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 23 Temmuz 2020 Perşembe, 11:02

Tıbbi aromatik bitki sınıfının en dikkat çeken ürünlerinden biri olan lavanta, Tavas’ta da önemli bir potansiyele ulaştı. Ülke genelinde olduğu gibi Tavas’ta da son dönemlerde yetişme alanları ve rekoltesi her geçen gün artan lavantanın hasat dönemi geldi.

Pazarlama sorunun olmaması ve iyi gelir getirmesi bakımından üreticinin, ortaya çıkardığı görsel güzelliği ile de turistlerin ve fotoğraf tutkunlarının vazgeçilmezi haline gelen lavanta, kozmetik ve temizlik sanayisinden sağlık sektörüne kadar birçok alanda önemli bir yere sahip. Lavanta, güzel kokusu nedeniyle parfüm, sabun ve diğer endüstri kollarında, ilaç sanayinde ve aromaterapide kullanılıyor.

Lavantadan üretilen yağ, sabun, aromatik koku gibi birçok ürün ilçe tarımına ve ekonomiye katkı sağlamakla birlikte bölgede üretilen lavanta ürünlerinin ihracatı da yapılmaktadır.

BAŞKAN HASADA KATILDI
Tavas Belediye Başkanı Hüseyin İnamlık, Kızılcabölük Mahallesi’nde Özlem Çınlar’ın lavanta bahçesinde hasada katıldı.

Elleriyle lavanta toplayan, hasada yardım eden Başkan İnamlık, “Farklı zenginliklere, eşsiz güzelliklere, verimli ve bereketli topraklara sahip bir ilçede yaşıyoruz. Kızılcabölük Mahallemizde yetiştirilen ve üretilip birçok farklı sektörde kullanılan lavantalar ilçemiz tarımına ve ekonomiye katkı sağlamaktadır. Biz de Tavas Belediyesi olarak, üreticilerimizin her zaman yanında olmaya devam edeceğiz. Fotoğraf tutkunlarının da beğenisi kazanan lavanta bahçemiz, hasadı yapıldıktan sonra da birçok farklı sektörde üreticisine kazanç sağlamaya devam edecek” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

TavasSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
17 Nisan 2024 Çarşamba 8 24Çok Bulutlu
18 Nisan 2024 Perşembe 8 22Çok Bulutlu
19 Nisan 2024 Cuma 5 21Parçalı Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 9 16Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
21 Nisan 2024 Pazar 4 20Parçalı Bulutlu