REKLAMI GEÇ

Tavas’ta Nevruz kardeşliği

Tavas’ta Nevruz kardeşliği

Tavas Belediyesi, baharın gelişi ve tabiatın uyanışını simgeleyen Nevruz Bayramı’nı, “Mehmetçiğe Destek ve Şehitleri Anma Programı” adıyla kutladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 22 Mart 2018 Perşembe, 16:43

Etkinliğe, Tavas Kaymakamı Recep Öztürk, Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Cafer Birtürk, Ak Parti İlçe Başkanı Hüseyin İnamlık, Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Hasan Yıldıztepe, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkan Yardımcısı Abdullah Yağlıbel, meclis üyeleri, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar, şehit ve gazi yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Belediye meydanı önünde başlayan etkinlik, mehteran gösterisiyle başladı.

Nevruz’un olmazsa olmazı örs ve çekiçle demir dövme, yakılan ateşin karşısında gerçekleştirildi.

Protokol üyeleri ve vatandaşlar, Türk kültüründe temizlenme ve arınma amacı taşıyan ateş üzerinden atladı.

Atlıların gelişi ile şenlenen program kortej yürüyüşünün ardından spor salonunda devam etti.

Program Dağıstan asıllı Rusya Federasyonu Devlet Sanatçısı aynı zamanda Türkiye-Rusya diyalog Platformu Başkanı Akhmed Akhmedov, Kazakistan Devlet Sanatçısı Zagipa İmangazıeva ve Bayır Bucak Türkmen Sanatçısı Adil Şan’ı sahne almasıyla devam etti.

Türkmen sanatçısı Dombra’nın Arapça versiyonuyla salondakileri coşturdu.

Kazakistan Devlet Sanatçısı Zagıpa İmangazıeva ilahileriyle şehitlerimizi ve gazilerimizi andı. Zeytin Dalı Harekâtının simgesi olan Zeytin Dalını Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol’a takdim etti.

Doğanın uyanışının ve dirilişinin müjdeleyicisi olan Nevruz’un Türkler için büyük bir heyecan olduğuna işaret eden Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, “Nevruz, doğa ile birlikte insanın ruhunun canlanması ve dirilmesidir. Halkın ortak duygu ve düşüncelerini dile getiren Türk kültürünün korunup yaşatılmasında önemli bir yeri olan diriliş hareketidir. Bizler bu topraklarda Türk’ü, Kürt’ü, Arap’ı, Laz’ı, Çerkez’i ile kardeşçe yüzyıllar boyunca hep birlikte yaşadık. 15 Temmuz’la bu kardeşlik ruhunun devam ettiğini tüm dünyaya gösterdik. Binlerce yıldır yanan bu kutlu ateş, hiç sönmeden devam edecektir. Bu baharın ümmetin yeniden dirilişine, ölü topraklara hayat veren Yüce Allah’ın kin, nefret, düşmanlık hırsıyla ölmek üzere olan kalplerimizi sevgiyle kardeşlikle yeniden diriltilmesine vesile olmasını temenni ediyorum. Bu birliktelik fotoğrafını verdiğimize inanıyorum ” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Belediye Başkanı

Hüseyin İnamlık

Tavas Belediye Başkanı

Hava Durumu

TavasSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
29 Mart 2024 Cuma 7 22Parçalı Bulutlu
30 Mart 2024 Cumartesi 7 24Az Bulutlu
31 Mart 2024 Pazar 8 25Parçalı Bulutlu
1 Nisan 2024 Pazartesi 8 26Az Bulutlu
2 Nisan 2024 Salı 9 26Açık