REKLAMI GEÇ

Tavas’ta tamamlayıcı tıp ünitesi açıldı

Tavas’ta tamamlayıcı tıp ünitesi açıldı

Tavas Devlet Hastanesi Denizli’de bir ilke imza attı ve kamu kuruluşları arasında ilk “Geleneksel Tamamlayıcı Tıp Ünitesi”ni (GETAT) hizmete açtı. Hizmete açılan ünitede akapunktur, hacamat ve mezoterapi gibi hizmetler verilecek.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 4 Mayıs 2019 Cumartesi, 15:06

Tavas Devlet Hastanesi Geleneksel tamamlayıcı tıp anlamında da hizmet verecek. Kamu kuruluşları arasında Denizli’de bir ilk olma özelliği taşıyan ve akapunktur, hacamat, mezoterafi gibi hizmetlerin verileceği (GETAT) ünitesi törenle açıldı. Törene AK Parti Denizli Milletvekilleri Ahmet Yıldız, Nilgün Ök, Kaymakamlığa vekaleten bakan Kaymakam Murat Güneş, Belediye Başkanı Hüseyin İnamlık, İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Berna Öztürk, sağlık çalışanları ve vatandaşlar katıldı.

Bu uygulamaların Dünya Sağlık Örgütü tarafından da desteklendiğini söyleyen İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Berna Öztürk, “İnsan hayatını daha sağlıklı ve bütünsel hale getirmek için modern tıp kadar geleneksel tıp da önemlidir” dedi. Öztürk, “Bugün en çok aşina olduğumuz hacamat (kupa terapi), akupunktur, sülük tedavisi, ozon terapi, müzik terapi, mezoterapi gibi GETAT uygulamaları sadece hastalıkların tedavisi için değil, hastalıklardan korunmak, sağlıklı yaşamak için de ihtiyaç duyulmakta ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından da sağlık sistemini güçlendirmek için teşvik edilmektedir. Bu konuda ülkemizde uluslararası kongreler düzenlendi. Denizli’de kamu hastanelerinde ilk olan Tavas GETAT ünitesinde ilk etapta Akupunktur, Hacamat ve Mezoterapi uygulamaları yapılacaktır” diye konuştu.

Ak Parti Denizli Milletvekili Ahmet Yıldız da tamamlayıcı tıp kavramının tüm dünyada yaygın hale geldiğini belirterek “İlimizin bir bütün olarak kalkınması bakımından ilçelerdeki sağlık tesislerindeki yeni uygulamaların açılmasını son derece önemli buluyorum” derken, Milletvekili Nilgün Ök ise “Artık sağlık alanında dünya değişiyor. Şuan dünyada sağlık turizmi önemli bir yer tutuyor. Türkiye’de de sağlık turizmi konusunda birçok çalışma yapılıyor. Bunun yanına Geleneksel Tamamlayıcı Tıp uygulamalarını da merdiven altında değil de devlet eliyle yapılıyor olması Geleneksel Tıp Tedavisinin önemini bir kat daha arttıracaktır” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Belediye Başkanı

Hüseyin İnamlık

Tavas Belediye Başkanı

Hava Durumu

TavasSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
29 Mart 2024 Cuma 7 22Parçalı Bulutlu
30 Mart 2024 Cumartesi 7 24Az Bulutlu
31 Mart 2024 Pazar 8 25Parçalı Bulutlu
1 Nisan 2024 Pazartesi 8 26Az Bulutlu
2 Nisan 2024 Salı 9 26Açık