REKLAMI GEÇ

Yanlış girilen kod üniversiteden etti

Yanlış girilen kod üniversiteden etti

Tavas’ta eğitim veren Bekir Güngör Anadolu Sağlık Lisesi’ni bu yıl bitirerek üniversite sınavlarına giren 57 öğrenciden 40’ı Lisans Yerleştirme Sınavı ( LYS) sonrası tercihlerini yaparken, Mesleki Teknik Okul (M.T.O.K.) kodunu girmeyince, puanları yetmediği için yerleştirmeleri yapılmadı. Yerleştirme sonuçlarının açıklanmasından sonra hiçbir bölümü kazanamadıklarını öğrenen öğrenciler şok yaşadı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 26 Temmuz 2014 Cumartesi, 09:29

Hüseyin BAYBARS/TAVAS (Denizli), (DHA)

Tavas’ta eğitim veren Bekir Güngör Anadolu Sağlık Meslek Lisesi’ni bitiren 57 öğrenci YGS ve ardından LYS’ye girdi. Sınavdan sonra üniversiteye yerleşmek için internet üzerinden tercihlerini yapan öğrencilerden bir bölümü tercih formlarına istedikleri bölümlerin kodlarını, Mesleki Teknik Okul kontenjanı yerine normal liselerden mezun olanlar gibi yazdı. Tercih formlarını yanlış dolduran öğrenciler yerleştirme sonuçları açıklanınca büyük hayal kırıklığı yaşadı. 57 öğrenciden okul kodunu doğru yazan 17’sinin yerleştirmeleri yapılırken, 40 öğrenci ise hiçbir üniversiteye yerleştirilmedi.

OKULA GİDİNCE GERÇEK ANLAŞILDI
Sonuçları öğrenen öğrenciler, velileri ile birlikte okula gitti. Yapılan incelemede, tercih sırasında yanlış kodlama yapıldığı anlaşıldı. Konu Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne de bildirildi. Öğrenci velilerinden bazıları hatanın okul yönetiminden kaynaklandığını iddia etti. Okul Müdürü Osman Selbik ise hatanın kendilerinden değil, öğrencilerden kaynaklandığını, tercihleri öğrencilerin internet ortamında yaptığını söyledi. Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz da, “Burada okul yönetiminin bir kusuru yok. Öğrenciler tercih formlarını doldururken okul kodunu yanlış yazmışlar. Yapılacak bir şey olup olmadığı araştırılıyor” dedi.

KODLAR FARKLI
Üniversitelerin bazı bölümleri için Mesleki Teknik Okul mezunlarına kontenjan ayrılıyor. Öğrencilerin, puanları daha düşük olan bu kontenjandan yararlanıp o bölüme girebilmesi için, tercih yaparken kılavuzda yazılı bu kodu girmesi gerekiyor. Aksi halde değerlendirme ve sıralama, meslek lisesi mezunu olmayan diğer öğrencilerle aynı şekilde yapılıyor. O zaman da tercih ettiği bu bölüme girebilmesi için daha yüksek puan gerekiyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

TavasSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
25 Nisan 2024 Perşembe 14 25Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 8 23Parçalı Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 9 26Parçalı Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 10 27Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 11 26Parçalı Bulutlu