REKLAMI GEÇ

Zeybek Festivali sona erdi

Zeybek Festivali sona erdi

Tavas Zeybek Kültür ve Sanat Festivali sona erdi. Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, “Tavas’ın zeybek kültürünün beşiği olduğu tescillendi” diye konuştu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 24 Temmuz 2018 Salı, 10:42

Tavas Belediyesi tarafından bu yıl 2.si düzenlenen Zeybek Kültür ve Sanat Festivali 3 gün süren coşkulu etkinliklerin ardından sona erdi.

Üç gün boyunca süren Zeybek festivaline birçok misafir katıldı. Festivale, AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Kırgızistan Eski Dışişleri Başkanı Askhar Aytmatov, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, Pamukkkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Beyağaç Kaymakamı Necdet Özdemir, Beyağaç Belediye Başkanı Mustafa Akçay, Kale Belediye Başkanı Mehmet Salih Sağnıç, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Onbinlerin katıldığı festivalde 3 gün boyunca Tavas halkı doyasıya eğlendi. Bağlar Mesireliğinde gerçekleştirilen festival görkemli bir açılışla start verdi. Atlılar, mehteran, halk oyunları ekipleri, protokol ve çok sayıda vatandaşla gerçekleştirilen kortej yürüyüşü renkli görüntülere sahne olurken akşam saatlerinde sahne alan Egenin tüm illerinden gelen (Denizli, Uşak, Aydın, Burdur, Manisa, Balıkesir, Muğla, Kütahya, İzmir, Afyon) efelerinin halk oyunları sunumuyla Tavaslılar zeybeğe doydu.

Festivalin ikinci gününde gençlerin sevilen sesi Kolpa müzik grubu ile coşan kalabalık, festivalin final gecesinde son yılların popüler sanatçısı Derya Uluğ konseriyle coşkulu bir gece yaşadılar. Sanatçılar sevilen şarkılarını onbinlerce kişiye söylerken Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, sanatçılara zeybek festivalinin hatırasına efe kostümü takdim etti.

Festivalin 3. günü Yahşiler mahallesinde düzenlenen Gökay Yörük Şenliği, birçok ilden gelen yörük derneklerinin katılımıyla gerçekleşti. Yine Tavas Bağlar Mesireliğinde bulunan anfi tiyatroda Pamukkale Üniversitesi’nden Prof. Dr. Turgut Tok, Öğretim Görevlisi Şerif Kutludağ, Öğretim Görevlisi Ramazan Teğiz ve ünlü yazar Cengiz Aytmatov’un oğlu, Eski Kırgızistan Dışişleri Bakanı Askhar Aytmatov’un “Tarihte Zeybeklerin Yeri” paneli yapıldı.

Dolu dolu bir festival olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, ” Akademik olarak yapılan çalışmalarla da Tavas ilçesinin zeybek kültürünün beşiği olduğu tescillendi. Festivalimiz çevre illerden konukların da katılımıyla bölgesel bir niteliğe kavuştu. İlerleyen yıllarda ulusal çapta etkinlikler düzenlemeyi planlıyoruz. Düzenlediğimiz festivalle bu folklorik yapıyı kılığı, kıyafeti, figürleriyle, her yönüyle tanıtmak istiyoruz. İnanıyorum ki her geçen yıl üzerine koyarak bu etkinliklerimizi sürdüreceğiz. Ben emeği geçen herkesi gönülden tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Belediye Başkanı

Hüseyin İnamlık

Tavas Belediye Başkanı

Hava Durumu

TavasSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
28 Mart 2024 Perşembe 5 22Sağanak Yağışlı
29 Mart 2024 Cuma 6 21Çok Bulutlu
30 Mart 2024 Cumartesi 6 25Az Bulutlu
31 Mart 2024 Pazar 7 25Az Bulutlu
1 Nisan 2024 Pazartesi 8 26Az Bulutlu