REKLAMI GEÇ

Güneş lekelerinden kurtulmak mümkün mü?

Güneş lekelerinden kurtulmak mümkün mü?

Bütün bir yılın stresinin atıldığı yaz tatillerinin istenmeyen hatıralarıdır güneş lekeleri… Peki bunlardan kurtulmak mümkün mü? Yüzde yüz sonuç alınamasa da görünümlerini hafifletmek mümkün. Nasıl mı? Cevabı Banu Urgancı’nın haberinde…

/ DENİZLİHABER / 17 Ekim 2013 Perşembe, 11:30

Yazı geride bıraktık, tatil yaptık, güneşlendik. Kimimiz tatil yapamasa da güneşin sıcak etkisini zorunlu olarak hissettik. Hep söylenen şey; artık güneş koruyucu kullanmak zorunluluk. Dikkat edilmesi şart. Güneş eski güneş ama atmosfer eski atmosfer değil. Her şeyin fazlasının zarar olduğu gibi güneşin fazlası da zarar. Uzmanların söylemlerine rağmen güneş koruyucusunu ya hiç kullanmadınız ya da düzensiz kullandınız. Sonuç cildimizde oluşan lekeler. Ciltte oluşan güneş lekelerine çözüm bulmak mümkün. Yüzde yüz sonuç alınamasa da görünümlerini hafifletmek mümkün. Nasıl mı? Gelin bunun cevabını Dr. Cumhur Güner’den alalım. Benim aklıma gelen soruları cevapladı Cumhur Bey. Ancak sizin merak ettikleriniz varsa veya güneş lekelerinden kurtulmak istiyorum derseniz 0532 616 87 10 numaralı telefondan yada gunerpol@gunerpol.com mail adresinden Cumhur Bey’e rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

ic-6

Banu Urgancı: Cilt lekeleri neden oluyor ve nasıl önlenebilir?

Cumhur Güner: Lekelenmenin esas kaynağı güneş kremlerinin düzgün kullanılmamasına bağlı. Bu kremleri ya düzgün kullanmak gerekiyor yada hiç kullanmamak gerekiyor. Çünkü vücut güneş ışığını tek bölgede algıladığı zaman o bölgede daha fazla reaksiyon gösteriyor ve o bölgede leke oluşuyor. Ama hiç kullanılmadığında güneş ışınlarını bütün olarak gördüğü için bronzlaşma olarak bir reaksiyon veriyor cilt. O bakımdan güneş koruyucu kremleri çok iyi kullanmak lazım her seferinde elini yıkadı, havuza girdi çıktı, denize girdi çıktı, abdest aldı gibi durumlarda her seferinde yeniden yeniden uygulanması gerekiyor. Yada hiç kullanmayarak cildi kendi korunma mekanizmasına bırakmak lazım.
Bazı vücut güneşte kalır kalmaz bu lekeyi oluşturur, su damlacıklarından kaynaklanır. Yoğun bir şekilde belli noktalarda su damlacıkları güneş ışınlarını daha çok çektiği için oluşan lekelenmelerdir. Genellikle de sezon sonunda kendiliğinden kaybolur, çünkü çok yüzeysel lekelerdir.
Birde hormonal dengesizlik durumlarında oluşan lekelenmeler vardır. Bunlar derin lekelerdir, genellikle de pigment lekeleridir.

ic-1

Banu Urgancı: Cilt lekeleri oluştu, nasıl kurtulabiliriz?

Cumhur Güner: Öncelikli denenmesi gereken keselenmek, keselenmek peeling özelliği taşır.Değişik yöntemler var lekelerden kurtulmak için. En hafifi kozmetik ürün kullanmaktır.Maalesef çok iddialı olmalarına rağmen, %5 civarında bir sonuç alınır.
Kimyasal peeling yaptırabilirler. Kimyasal peeling bir soyma işlemidir. Yüzve el lekelerinde başarı sağlanır. 8-10 seans gerekir. Çok iyi bir elde yapılması gereklidir bunu mutlaka belirtmeliyim. Değişik lekelere kırışıklıklara akneli, sıkarlı yüzlere kullanılan asitler farklı farklıdır. Glikolik asit kimyasal peelinglerden tutunda laktik asit kimyasal peelengler tca dediğimiz farklı bir kimyasal peeling hepsinin dozları farklıdır. Kullanıcının mutlaka bir hekim olması gereklidir. %20’nin üzerinde asit kullanılması gereken durumlar olabiliyor. Kimyasal peeling yapıyoruz derken daha fazla lekelenmeyede sebep olabilirler. Peelingden sonra güneş koruyucusu çok düzenli kullanılmalıdır.
Birde Pigment dokusunu bozan içinde yani sadece pigment birleşmesini ayırıp çözen ürünler vardır. Bunlarda cilt içerisine lekelenmenin derinliğine göre 0,25 den 1 mm e kadar inen dozlarda Elektrikli Pen ile yada roller dediğimiz aletlerle cilde yedirilerek yapılan işlemlerdir.

ic-2

Banu Urgancı: Bu işlemler ne kadar sürüyor ve sonuçlar nasıl oluyor? Tabi fiyatlarıda önemli bizim için.

Cumhur Güner: Elektrikli Pen ve roller ile ürün yedirme işlemide 8-10 seanstır. Sonuç almalar genellikle altıncı seanstan sonra başlar.Yani hasta sabırlı olmalıdır.Fiyatlandırmasıda seans başına 100 lira ile 300 arasında değişir. Yüzdeki kullanılacak bölgeye göre değişir, alın yanaklar bu işe dahilse yani tüm yüze çalışılacaksa 150 gibi bir rakama çıkabiliyor. Ama lokal belli bölgelerde çalışılacaksa seans başına 75 liraya kadar inebiliyor. Uğraş veren bir işlemdir. Bütün bunlara rağmen lekelenmelerde sonuç almak %60 civarındadır. %100 kayıp mümkün değil. %60’lık kayıp bile kişileri memnun eder. Lekelerin görünürlülüğünü azaltır. Tamamı bitti anlamına gelmez, güneşe maruz kalındığında tekrar pigment dokusu oluşabilir, lekelenmeler tekrarlayabilir.

ic-3
Birde daha derin olan lekelenmelerde Cosmelan ya da Dermalan, adını veriyorum, çünkü başka muadili yok. Çok pahalı bir uygulama. Bir kere biz uyguluyoruz, ürün lekeli bölgede 24 saat kalıyor. Kişi temizliğini yapıyor ve ürünün geri kalanını belli aralıklarla evde kendisi uyguluyor. 2 aylık bir süreden sonra %60’lık bazen %70’lik bir leke kaybına ulaşılabiliyor.

Lekelenmelerden kurtulma yüzdeleri kişilerin cilt yapılarına göre değişiklik gösterebiliyor. Bu nedenle kişilerin farklılığı algılayabilmeleri için uygulama öncesi ve sonrası görselleri yanyana getirmek gerekiyor. Birde kişilerin sabırlı olması gerekiyor, sonuçları en erken altıncı seanstan sonra görebiliyoruz.

ic-4

Banu Urgancı: Bu işlemler hakkında dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?
Cumhur Güner: Leke çalışmaları çok profesyonel çalışmalardır. Güzellik uzmanının yapacağı işler değildir. Mutlaka hekim gözetiminde yapılması gereken uygulamalardır. Özellikle kimyasal peeling kullanımı, asitle yakıyorsunuz ve soyuyorsunuz. Ve kişi bir süre yanık vaziyette gezmek zorunda. Bunu kişiye iyi izah etmek gerekiyor. Ben bazı hastalara noktasal çalışmalarda yapabiliyorum. %60, %70 asit kullandığım alanda oluyor, %20 asit kullandığım alan oluyor. Bazı ciltler vardır %70 asit kullanırsın banamısın demez, bazı ciltler var %20 asit kullanımıbile acı verebilir. Cildin kalınlığı, inceliği, pigment yapısı, hassasiyeti, alerjik durumu, göz altındaki cilt farklıdır, yanak farklıdır alın farklıdır buna göre değerlendirmek lazım. Bu nedenle güzellik uzmanlarına %20 ye kadar asit kullanabilir ruhsatı veriyorlar. Fakat her cilde %20 yetmeyebiliyor.

ic-5

Lekelerden kurtulduktan sonra koruyucu anlamda krem tarzı kozmetik ürünler kullanılmalıdır. Koruyucu aynı zamanda idame tedavisi olarak devam edilebilir. Ve kesinlikle güneş koruyucu kremler düzenli kullanılmalıdır.
Kullanılan ürünlere çok para vermeyin. Birçok markanın leke ile ilgili ürünlerin tanıtım kitapçıklarında gösterilen fotoğraflara dikkatli bakın. Birçoğunda ışık oyunları, fotoğraf hileleri var.
Elektrikli Pen ile yapılan işlemde yaz kış çalışılabilir. Ama kimyasal peeling, fraksiyonel lazer ile soyma işlemleri güneşin az olduğu zamanlarda uygulamakta fayda vardır. Yoksa daha hızlı bir lekelenmeye sebep olunabilir.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı