REKLAMI GEÇ

ÖRÜMCEK AĞI İLE GENÇLEŞİN

ÖRÜMCEK AĞI İLE GENÇLEŞİN

Vücuttaki kırışıklıklar ve sarkmalar, bilinen tüm cerrahi yöntemlerinin pabucunu damla atacak bir yöntemle artık giderilebiliyor. Tıp literatüründe monolift adı verilen uygulamanın bir diğer adı da Örümcek Ağı… Monolift nedir, nasıl uygulanır, etkisi ne kadar sürer, maliyeti nedir? İlk anda aklınıza gelen bunlar ve uygulamaya ilişkin daha birçok sorunun cevabını Dr. Cumhur Güner veriyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 4 Kasım 2014 Salı, 11:46

Kırışıklıklar ve sarkmalar, özellikle kadınların ilerleyen yaşlarda en büyük sorunu. Farklı uygulamalar ve yöntemler son yıllarda en çok öne çıkan ve kullanılan yöntemdi. Ancak yeni uygulanmaya başlanan örümcek ağı, yani monolift uygulaması, cerrahinin ve başka birçok yöntemin pabucunu dama atacak cinsten.

ic-3

Kullanımı hızla yaygınlaşan ve sık sık karşımıza çıkan bu yeni uygulamayı, Çağla Yıldırım Denizlihaber.com okurları için Dr. Cumhur Güner’e sordu. Başka uygulamalara kıyasla neden daha çok tercih ediliyor, hangi yönleriyle diğer yöntemleri geride bırakıyor?

İşte Örümcek Ağı yöntemine dair merak ettiğiniz bütün soruların cevaplarını bulabileceğiniz o röportaj…

‘BİR NEVİ KUMAŞIN TELASINI YAPIYORUZ ‘

ÇAĞLA YILDIRIM: Monolift (örümcek ağı) yöntemini anlatır mısınız?

DR. CUMHUR GÜNER: Öncelikle bu yöntem asma diye bilinen yöntemle karıştırılmamalıdır, o farklıdır. En önemli özelliği de vücudun her bölgesine rahatlıkla yapılabiliyor olmasıdır.
Zaman içerisinde oluşan ve yer çekiminin etkisiyle kollajen ve elastin dokuların zamanla azalmasından ötürü yaşanan yüz, boyun, gerdan, göğüs, koltukaltı ve karın gevşekliklerinin artması sarkmalara sebep oluyor.

Birçok bayan ve daha az erkekler de sıkıntıya sebep olurken çare arayışları sürüyor. Şimdiye kadar ağırlıkla cerrahi işlemler uygulanıyordu. Yine de cerrahiye gönderilen vak’alar yok değil. Buna hekiminiz karar verecek.
Uygun olan kişilerde ise ki sayıları az değildir, kısa zamanda, anestezisiz basit uygulamalar ile yapılan bu yöntemde PDO denilen özel tasarlanmış cerrahi iplikler kullanılmaktadır.

ic-5

Mutlaka işin ehliyle çalışmak gerekir, (İşin ehli çok sayıda çalıştaya katılmış hekimlerdir, çünkü bu işler okullarda ders konusu değildir)

İşlemler sırasında istemeden de olsa morluklar oluşabilir. Bu doğaldır, enfeksiyon riski az da olsa vardır. Tedavisi mümkündür. 1.5 ila 3 ay sonra ilaveler yapılabilir. Bu yüzden kışın saklansa da bunu yaz aylarında saklamak pek mümkün olmuyor. İşte tam bu noktada biz örümcek ağı uygulamalarını kış döneminde tavsiye ediyoruz. Bu konuda sorun yaşayan vatandaşlarımızın yaz aylarında rahat giyinebilmelerini sağlıyoruz.

ic5

Monolift adını verdiğimiz bu yöntemle sarkmış bölgeleri çok rahatlıkla eski haline getirmek mümkün. Cildin altına en az 60, en fazla 120 iple bir nevi ağ örüyoruz. Böylelikle iplerin cilt altında tela görevi görmesi sağlanıyor. Bu iplerin üzerini kolajen ve elastan yapı oluşturuyor. Bu uygulamayla ciltte sarkma %90’a kadar gideriliyor ve etki süresi ortalama 2,5 ila 5 yıl arasında değişiklik gösteriyor.

ÇAĞLA YILDIRIM: Peki daha sonrası… Ön görülen sürenin bitiminde, uygulamanın yapıldığı bölgeler yine eski haline dönüyor mu?

ic-4

DR.CUMHUR GÜNER: Belli bir dönem cildin kendisine ait yaşlanma süresi var. Örneğin yanaklar! Ancak onlar bile bu sürenin ardından ani bir sarkma göstermez. Tedavinin ardından cilt yavaş yavaş yaşlanma süresindeki haline dönmeye başlar. Çevresel faktörler, beslenme ve yaşam şekilleri de etkilidir.

ic-6ÇAĞLA YILDIRIM: Bu yaşlanma etkilerinin önüne nasıl geçebiliyoruz?

DR. CUMHUR GÜNER: Örümcek ağı ile sadece sarkmaları toparlarız ama cildin kendisini yenilemesi için, cilt üzerine uygulanan PRP ve mezoterapi gibi iğneli iğnesiz cihazla yapılan uygulamalarla tedavi sürecinin devam etmesi şarttır.
Cildimizi her zaman taze ve bakımlı tutmalıyız. Bulunduğunuz ortam, bilgisayar, tv, telefonlar, çevresel kirlilik, güneş vb. birçok hasara yol açan etkiden korunmalıdır. Kozmetikte her uygulamanın yeri kendine özeldir.

ic-2

Kişiler bakımlarına önem vermeli. Medeniyet ve sosyo-kültürel yaklaşımlarına göre neler yapılabileceğine uygulayan hekim karar verir. Abartı ise kozmetiğin yanlışıdır. Abartı ile kimse farklılaşmaz. Önemli olan kendi 10 yılınızın gerisidir.

Monolift uygulaması hakkındaki sorularınız için Dr. Cumhur Güner’e 0 532 616 87 10 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı