REKLAMI GEÇ

Küçüker’den tek tasarım çok kombinasyon

Küçüker’den tek tasarım çok kombinasyon

Son dönemin en çok izlenen dizilerinden İntikam’ın Şahika’sı Arzu Gamze Kılınç’ı Denizlili modacı Selda Küçüker giydiriyor. Banu Urgancı, Küçüker’le modayı ve son trendleri konuştu.

/ DENİZLİHABER / 22 Nisan 2013 Pazartesi, 15:52

Sevgili hanımlar; moda hepimizin bir numaralı ilgi alanı. “Modayı takip etmiyorum” diyenlere inanmıyorum. Siz istemeseniz de bir şekilde modanın içinde buluyorsunuz kendinizi, bu kaçınılmaz. O zaman ne yapmak gerekli, modayı yerli yerinde kullanmalı. Ben de sizin için başarılı moda tasarımcısı Selda Küçüker ile görüştüm. Selda Hanım profesyonel bakışla birçok konuda bilgiler verdi. Küçüker’i birçoklarınız Şubat’ta gerçekleştirilen enfes deri tasarımların sergilendiği o defileden hatırlar.

defile-anons

Şahika Denizli’den Giydirilecek
37 yaşında 3 çocuk annesi olan Selda Hanım “SK Tasarım ile çocukluk hayalimi gerçekleştirdim” diyor. İstanbul’daki büyük firmalarla aynı iylerde anılıyor, Selda Hanım’ın yetenekleri tartışılmaz. Bunun en yakın örneğini selda9-icKanal D’de yayınlanan “İntikam” dizisinin karakterlerinden Şahika’nın gelecek bölümlerinde SK Tasarım tarafından giydirilecek olması.
Selin Tekstilde desen tasarımları ile bu işe başlayan Selda Küçüker eşinin de teşvik ve destekleriyle 4 yıl önce SK Tasarımı kurdu. İstanbul’da birçok ünlü marka ve firmalarla görüşmeler yapan Selda Hanım aldığı tepkilerden çok memnun. Selda Hanım’ın kendine özgü bir yeteneği ve yaratıcılığı var. Bunu işine çok kaliteli bir şekilde yansıtıyor.

Bir İlk Daha
SK Tasarım’da kişiye özel çalışılıyor. Genelde günlük giyimde hazır giyim sektörü tercih ediliyor ve moda evlerinin sadece abiye ve gelinlik tasarımları yaptığı düşünülüyor. Ancak SK Tasarım’da durum böyle değil. Kısa süre önce 31 parçalık deri tasarımdan oluşan kreasyonunu, profesyonelleri aratmayacak bir defile ile Denizlililerin beğenisine sunan ekip, bu başarısı ile Denizli’de bir ilke imza attı. SK Tasarım’da deri modeller, gelinlik modelleri, abiye modelleri başarılı ve kaliteli bir şekilde kişinin beğenisi doğrultusunda hazırlanıyor. Ancak SK Tasarım’ın diğer moda evlerinden farkı; günlük kıyafette de iddialı tasarımlara imza atması.

selda3-icselda6-icselda7-ic

Günlük Giyimde Özel Tasarımlar 
SK Tasarım günlük giyimde özel tasarım isteyenlere, öncelikle kişinin isteği doğrultusunda, kişinin aurasına göre çizimler yapıyor. Bir sonraki aşamada atölyede dikim işleri yapılıyor. Son provalardan sonra özel tasarım kişiye teslim ediliyor. Ve SK Tasarım’da verilen diğer bir hizmet de hazırlanan özel tasarımların, değişik versiyonlar ile nasıl kullanılabileceği konusunda fikirler verilmesi.

Selda Hanım bizlere nasıl bir tasarımdan birkaç farklı kombinasyon çıkarılacağını anlattı. “Tek bir ürün değişik kombinasyonlarla birçok farklı selda10-icgiyim alanına hitap edebilir. Örneğin bir gepiyeri, cigarette pantolon ile kombinlenerek daha günlük bir tarz yaratırken, kalem etekle kombinlendiğinde kokteyl veya özel davet kıyafetine dönüştürülebilir. Ya da uzun bir tweensetin içine elbise tercih edildiğinde daha şık olabiliyorken daha beysen bir kombinasyonla biranda günlük bir giyime dönüşebilir.”

Sihirli Moda Hileleri
Selda Hanım’la yaptığımız sohbet sırasında herkesin her şeyi moda diye giymemesi konusunda hemfikir olduğumuzu gördüm ve sizler için kendiselda14-icsinden modanın sihirli hilelerini öğrendim. İşte Selda Hanım’dan birkaç moda hilesi;

“Moda diye her şey giyilmemeli. Çünkü moda olan kıyafetler kişilerin vücut yapısına, hatlarına uymayabilir. Ancak bu konuda ısrarcı olan bayanlarımıza şıklık adına birkaç hile önerebilirim. Örneğin peplumlu (kalkan) kıyafeti kısa boylu bayanlara tavsiye etmiyoruz. Ama daha uzun elbiselerle, önce kişiyi uzun göstererek, sonra tek tarafta peplum kullanarak ve birkaç ekleme ile boyu kesmeden bir parça modayı yakalamış oluyoruz.

Yine sihirli moda hilelerimiz ile bayanların kusurlu bölgelerinin dikkat çekmesini önlüyoruz. Örneğin göbek ve basen bölgelerinizdeki fazlalıkları gizlemek için göğüs bölümü detaylı, bileklere kadar uzanan elbiseleri tercih edebilirsiniz. Ya da vücudu sarmayan tek renk yada küçük desenli elbiseler sizin için uygun olacaktır.

selda2-ic

Mini elbiseler giymekte ısrarcı iseniz; kemer kullanımına uygun, etek bölümü hafif bol kesimli elbiseler uygun olacaktır. Bluz ya da tunik içinse basenin hemen altında biten yumuşak dokulu, uçuşan, ipek veya şifon olabilir, kumaşlardan, daha asimetrik kesimli modeller uygun olacaktır. Pantolonda ise dar cigarette kesimlerden kaçınılmalı, tercih ediliyorsa da tuniklerle, uzun hırkalarla kombinlenmeli. Boru paça baseni ve bacakları daha orantılı göstereceğinden en doğru seçim olacaktır.

selda1-ic

Büyük göğüslü bayanlar için ise; daha çok V yaka kullanılarak, uzun parçalı ya da asimetrik kesim elbiselerin etek uçlarına eklenen detaylar ile dikkatin bu yöne çekilmesi sağlanarak vücuttaki bu kusurdan kurtulmuş olunur”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı