REKLAMI GEÇ

Duyurular

TİCARİ İŞBİRLİKLERİ Ref: BORU20160829002 Ürünlerin Nakliye Güvenliği Rus bir şirket, ödüllü ürünü olan güvenlik cihazının dağıtımını yapacak ortaklar aramaktadır. Ürün, konteyner gibi taşıma unsurlarının içine veya ürün paketinin içine yerleştirilmekte olup, üstündeki koruyucu kılıf çıkartıldıktan 10 dakika sonra kayıt durumuna geçmektedir. Böylece taşınan ürünler ile kimlerin temas ettiği kayıt altına alınmaktadır.   Ref: BRUK20160927001 Metal, Plastik İşleme ve Montaj Firması    İngiliz bir şirket, elektrik prizlerinde kare…

/ DENİZLİHABER / 8 Ocak 2015 Perşembe, 12:14

TİCARİ İŞBİRLİKLERİ

Ref: BORU20160829002

Ürünlerin Nakliye Güvenliği

Rus bir şirket, ödüllü ürünü olan güvenlik cihazının dağıtımını yapacak ortaklar aramaktadır. Ürün, konteyner gibi taşıma unsurlarının içine veya ürün paketinin içine yerleştirilmekte olup, üstündeki koruyucu kılıf çıkartıldıktan 10 dakika sonra kayıt durumuna geçmektedir. Böylece taşınan ürünler ile kimlerin temas ettiği kayıt altına alınmaktadır.

Ref: BRUK20160927001

Metal, Plastik İşleme ve Montaj Firması   

İngiliz bir şirket, elektrik prizlerinde kare delikler açabilen özel bir alet geliştirmiştir. Bu alet normal bir teknisyenin 3 dakikada yaptığı işi yaklaşık 10 saniyede yapmaktadır. Patentli olan bu ürünün metal ve plastik aksamlarını üretecek ve montajını gerçekleştirecek ortaklar aranmaktadır. İlk etapta 1.000 ürünlük bir sipariş verilecektir. Çoğu parça işlemesi kolay tasarıma sahiptir.

 

Ref: BOES20160915001

Profesyonel Mutfak Eşyaları     

Uzun yıllardır mutfak eşyaları üreten İspanyol bir şirket, ürünlerinin satışı için distribütörler aramaktadır. Şirket kendi alanındaki deneyimi ve güvenilirliği sayesinde belli bir pazar payına ulaşmıştır. 2008’den beri ihracat yapmakta olan şirket şu an 40 ülkeye ürünlerini göndermektedir. Şirket ürettiği profesyonel mutfak ekipmanlarının satışını yapabilecek partnerler aramaktadır.

 

Ref: BRSE20160901001

Kozmetik Alanında Üretici Arayışı

İsveç’te faaliyet gösteren ve kozmetik alanında çalışan bir şirket, ürünlerini üretebilecek firmalar arayışı içindedir. Şirket vegan dostu, hayvanlar üstünde kullanılmayan, doğal maddelerden oluşan ve mümkün olduğu kadar az çeşitli içerik maddeye sahip olan ürünler üretmektedir. Rimel ve dudak kremi üretimi için ortaklar aranmaktadır. Her ürün tipi için 500 – 1000 adetlik bir sipariş verilecektir.

 

 

 

Ref: BRRU20161011002

Çeşitli Ürün Tedarikçileri

Rusya’da farklı ürünlerin bir arada satışı hizmetini veren bir şirket kendisine ürün gönderebilecek tedarikçiler aramaktadır. Aranan ürün grupları içinde içme suyu, maden suyu, süt, meyve suları, şekerlemeler, kuruyemişler, sakızlar ve kişisel bakım ürünleri yer almaktadır. Şirket, ürünlerini belirlenen zamanda teslim edebilecek tedarikçiler aramaktadır.

 

Ref: BOLT20160803001

3 Boyutlu Metal Yazıcı

Litvanyalı bir şirket 3 boyutlu yazıcısı için hızlı üretim yapan yeni bir sistem tasarlamıştır. Şirket istenilen ürünlerin tasarımını ve üretimini yapmaktadır. Şirketin geliştirdiği yeni hızlı prototipleme sistemi sayesinde ürünler kısa sürede üretilmektedir. Metal hammadde kullanan şirketin sistemi aynı zamanda bitirme işlemlerini de yapmaktadır.

 

Ref: BRPT20150401001

Yenilenebilir Enerji Sistemleri   

Portekizli bir şirket yenilenebilir enerji alanında çalışmaktadır. Mimari, madencilik ve endüstriyel alanda faaliyet gösteren şirket yenilenebilir enerji alanında yenilikçi ürünlerin distribütörlüğünü almak istemektedir. Şirket İber Yarımada’sı çapında dağıtım ağına sahiptir.

 

Ref: BRIT20160907001

Bisiklet Kiralama Sistemi    

İtalyan bir şirket bisiklet imalatı yapmakta olup bisikletlerini yurtdışına satmaktadır. Şirket günümüzde kullanılan bisiklet kiralama sistemlerinin herhangi bir istasyona bağlı kalmadan kullanılabilmesini sağlamak için yeni bir sistem tasarlamak istemektedir. Şirket bu ortaklık için 1000 adet bisiklet ve her bisiklet için 1000€’luk bir bütçe ayırmıştır. Ortakların bu yeni sistem için gerekli olan yazılımı, bu yazılımın gömülü olacağı sistemi ve sistemin mobil uygulamasını sağlamaları gerekmektedir.

 

Ref: BRPL20160706002

Vegan Ürün Arayışı 

Polonyalı bir şirket vegan ürünler üstüne satış faaliyeti göstermektedir. Şirket bu alanda Polonya’nın en büyük şirketidir. Şirket, restoranlar ve kafeler gibi tüketim merkezleri ile çalışmakta olup farklı ürün grupları için tedarikçilik yapmaktadır. Şirket %100 vegan tabanlı gıda ürünleri, evcil hayvan mamaları ve temizlik ürünleri gibi ürünler aramaktadır.

Ref: BRFR20150811001

Gıda Ürünü Arayışı

Fransız bir şirket, pek çok çeşitte gıda ürünleri tedarikçisi aramaktadır. Şirket 7 yılda Fransa pazarında olup çok sayıda Avrupalı üretici ile çalışmaktadır. Özellikle Türkiye’den bir tedarikçi arayışında olan şirket meyve suyu, soda, yağ, dondurulmuş gıda, kuru meyve gibi ürünler öncelikli olmak üzere farklı ürünler için ortak arayışı içindedir.

 

Ref: BOES20160812003

Mobilya Tasarım Şirketi

İspanyol bir şirket mobilya tasarımı alanında çalışmaktadır. Şirket farklı türlerdeki ahşap mobilyaların tasarımını üretimini ve montajını yapmaktadır. Şirket uluslararası alanda özellikle Arabistan yarımadasında müşterilere sahip olup, yeni projeler için inşaat sektöründe çalışan ortaklar aramaktadır.

 

Ref: BORO20160803002

Ahşap Palet Satışı 

Romanya’da faaliyet gösteren bir şirket ahşap paletler, ahşap kutular gibi ürünler üretmektedir. Şirket 2015 yılında kurulmuş olup aylık 1000 m2’lik üretim kapasitesine sahiptir. Müşteri isteğine göre farklı boyutlarda üretim yapabilen şirket ürünlerinin satışı için ortaklar aramaktadır.

 

Ref: BOES20160527001

Koruyucu Ayakkabı Üreticisi             

İspanyol bir şirket 40 yıldır koruyucu ayakkabı üretimi yapmaktadır. Şirketin ürünleri itfaiye, polis gibi kurumlarda kullanılmakta olup ürünler ısıya, kimyasal maddelere ve hava koşullarına dayanıklıdır. Ayakkabının uzun ömürlü olması için pek çok noktada farklı teknoloji uygulamış olan şirket ürünlerin satışı için ortaklar aramaktadır. Ürünler EN 159090, EN 20345, EN 20347 ve EN 17249 standartlarına göre üretilmektedir.

 

 

 

 

 

 

Ref: BOFR20160819001

Soğuk Dövme Teklifi       

Fransa’da yerleşik bir aile şirketi soğuk dövme üstüne çalışmaktadır. Şirket bünyesinde 30’dan fazla dövme tezgahı bulunmakta olup farklı boyutlarda (10 – 35 mm çapında) ürünler işlenebilmektedir. Şirket dövme, ısıl işlem, taşlama, frezeleme ve haddeleme tezgahlarından oluşan makine parkuru ve deneyimi ile bu niteliklerden faydalanmak isteyen ortaklar aramaktadır.

 

Ref: BRDK20160711001

Tekstil Üreticisi Arayışı

Danimarka’da 3 kadın girişimci tarafından kurulan bir filiz şirket, 16 – 35 yaş arası kadınlar için iç çamaşırı tasarımı yapmaktadır. Şirket bu ürünlerin üretimi için bir ortak arayışı içindedir. Kumaş olarak pamuk tercih edilmekle birlikte farklı teklifler de değerlendirilecektir. İlk sipariş nispeten düşük miktarda olacak olup, ürünlerin 2016 Kasım ayına hazır olması gerekmektedir

Ref: BRUK20160907001

Ulaşım Alanında Yenilikçi Çözümlere Yatırım Teklifi

İngiltere merkezli bir şirket ulaşım alanında dünyanın en büyük şirketlerinden biri olarak hizmet vermektedir. Tramvay, metro ve otobüs ulaşımı ile ilgili faaliyet gösteren şirket inovatif fikirler aramaktadır. Özelllikle ortak paylaşımlı ulaşım, ulaşım veri analizi, sürücüsüz ulaşım gibi konularda fikirleri veya projeleri olan firmalar/kişiler ile ilgilenen şirket bu ortaklar ile yeni bir oluşum kurmayı veya ortaklara maddi olarak yatırım yapmayı düşünmektedir.

Ref: BRUK20160701001

Zirai Makine/Alet Üreticisi Arayışı

İngiliz bir şirket zirai alanda ürün satışı yapmaktadır. Şirket çoğunlukla Ortadoğu, Afrika ve Avrupa bölgesine satış yapmakta olup yeni tedarikçiler aramaktadır. Ürünler arasında traktörler, bahçe düzenleyiciler, gübreler, pestisitler, makine yedek parçaları bulunmaktadır. Bu ve benzeri ürünleri üreten ve ISO 9001: 2000 sertifikasına sahip olan yeni ortaklar aranmaktadır.

 

 

 

Ref: BOUK20160810002

Sunucular İçin Koruyucu Ürünler

İngiliz bir şirket sunucular için fiziksel koruma sistemleri üretmektedir. Şirketin ürünleri pek çok otorite tarafından güvenilir bulunmuş olup sigorta şirketleri tarafından kabul görmektedir. Ürünler sunucuların hem fiziksel şiddete hem de iklimsel koşullar gibi dış faktörlere karşı korunmasını sağlamaktadır. Ayrıca askeri koşullar için patlamaya karşı dirençli koruma sistemleri de üretilmektedir. Şirket bu sistemlerin satışı için partner aramaktadır.

Ref: BRUK20160819003

Pazarlama ve Tanıtım Uzmanı Arayışı

İngiliz bir şirlet yeni bir barınma çözümleri platformu geliştirmiştir. Bu platform şimdilik temel olarak öğrencilerin barınma ihtiyacını giderebilecekleri, uygun konaklama seçenekleri bulabilecekleri bir platform olarak hizmet vermekte olup ilerleyen dönemlerde otellere rakip olmayı hedeflemektedir. Sistemde hem ev sahipleri hem de öğrenciler kendi ihtiyaçlarına göre birbirleri ile iletişime geçebilmektedirler. Kira kontratı gibi belgeler elektronik ortamda oluşturulmakta olup, konaklayacak yer bulma işlemi 3 – 4 tık ile gerçekleştirilebilirmektedir. Ayrıca kiralık evler için profesyonel fotoğrafçı ile anlaşılmakta ve evlerin fotoğrafları sisteme yüklenmektedir. Kiracılar için olumsuz koşullara karşı bir koruma mekanizması da mevcuttur. Şirket bu platformun yaygınlaştırılması için bir politika belirleyecek ve yol gösterecek pazarlama ve tanıtım uzmanları ile çalışmak istemektedir. Birlikle çalışılacak uzmanlar kendi ikamet ettikleri ülkelerde görev alacaktır.

Ref: BOIT20160803001

Şarap İçin Distribütör       

İtalyan bir şirket köpüklü şarap üretimi yapmaktadır. Şirket Processo DOC, Treviso, Prosecco DOCG, Valdobbiadene Superiore türü köpüklü şaraplar üretmektedir. Şirket İtalya içinde oldukça saygın bir konuma sahip olup ürünlerini yurtdışına da ihraç etmektedir. Yüksek kaliteli köpüklü şaraplar genelde oldukça pahalı olduğu için şirket her kesimden insanın bu tip şarapları içmesini sağlamak adına daha uygun fiyatlı ancak kaliteli ürünler üretmeyi ana hedef olarak belirlemiştir. Ürünlerin satışı için ortaklar aranmaktadır.

 

 

 

 

 

Ref: BOPT20150813001

Finansal Destek Arayışı  

Portekizli bir şirket network tabanlı bir platform geliştirmiştir. Bu platform sosyal inovasyon alanında bir veritabanı olarak hizmet verecektir. Sosyal inovasyon dünyada son yıllarda oldukça popüler olmuş bir konudur ancak bu alandaki gelişmelerle ilgili bilgiler daha çok anonim veya dağınık durumdadır. Bu platform sosyal inovasyon alanındaki projeleri, yatırımcıları, finansal kaynakları, kullanıcıları, kısacası gerekli olabilecek tüm veriyi toplamakta ve kullanıcının kolaylıkla bilgiye erişimini sağlamaktadır. Bu platformun arayüzü için dünyanın çeşitli bölgelerinde sosyal inovasyonla ilgili tanıtıcı filmler çekilmesi gerekmektedir. Bu amaç doğrultusunda yapılacak olan seyahatlerin masraflarını karşılayabilecek ortaklar aranmaktadır.

Ref: BOUK2016080100

Lojistik Hizmetleri

İngiliz bir şirket İngiltere pazarı için depolama ve teslim hizmeti vermektedir. Şirketin 9000 m2’lik depo alanı olup tüm siparişler online olarak takip edilebilmektedir. Şirket EBay, Amazon, Magento, Big Commerce, Shopify, Opencart gibi online platformlar ile entegre olmuş durumdadır. Bu hizmetlerden faydalanmak isteyen ortaklar aranmaktadır.

Ref: BODE20160829001

Ateş Geçirmeyen Örtü

Alman bir şirket yangına karşı koruma sağlayan bir örtü geliştirmiştir. Bu ürün ateşe maruz kalabilecek ortamlar için koruma sağlamaktadır. Ürün oldukça yenilikçi olup patent ile koruma altına alınmıştır. İstenilen boyutlarda ve esnek olarak üretilen ürün, tüm yüzeyler için kullanılabilmektedir. Doğrudan ateşe karşı dirençli olan ürün itfaiyeciler, itfaiye araçları, yangına maruz kalabilecek evler, araçlar gibi ortamlarda kullanılabilir. Ürün çok hızlı kullanıma hazır hale getirilmekte olup bu sayede anlık yangın durumlarında kullanım imkanı tanımaktadır. Bu ürünün satışı veya yeni ürünlerin geliştirilmesi için ortaklar aranmaktadır.

Ref: BOHR20160520001

Şemsiye Satışı

Hırvat bir şirket yenilikçi şemsiye tasarımı ve üretimi yapmaktadır. Şirket özellikle Hırvat pazarında oldukça bilinmekle olup bu pazarda farklı tasarımlı ve kaliteli ürünleri ile ön plana çıkmıştır. Şirket 2014 yılından itibaren ünlü bir tasarımcı ile birlikte çalışmakta ve bu çalışmanın sonucu olarak özel bir koleksiyon çıkarmaktadır. Bu koleksiyon el ile boyanmakta ve oldukça ilgi çekmektedir. Şirket yenilikçi ürünlerinin satışı için ortaklar aramaktadır.

Ref: BRNL20160810002

Ayakkabı Üretimi İçin Yardımcı Partner       

Hollandalı bir şirket ayakkabı üretimi yapmaktadır. Şirket bir girişimci tarafından kurulmuş olup uzun süredir özel tasarım ayakkabılar üretmektedir. Şirket şu an yenilikçi bir topuk sistemi bulmuştur ve bunun üretimi için partnerler aramaktadır. Şirketin ahşap taban, ahşap topuk ve sert iç taban arayışı bulunmaktadır.

 

Ref: BRRU20160819001

Otomotiv Parçası Üretimi

Rus bir şirket yine Rusya’da yerleşik otomotiv firmaları için ürün sağlamaktadır. Şirket şu an Tolyatti bölgesindeki bir otomobil firmasının orijinal ekipman tedarikçisi konumunda olup bu firma ile ilgili yeni siparişler almıştır. Bu siparişler elektrik motorlu kilit redüktörü, dış ayna ayarlaması için elektronik servomotor mekanizması, ısıtmalı ve ısıtmasız asferik ayna elementi olarak 3 parça şeklindedir. Yılda 40.000 adetlik bir sipariş verilecek olup zamanında teslim koşulu bulunmaktadır.

 

Ref: BRPL20160802001

Termal Mat Arayışı

Polonya’da faaliyet gösteren bir şirket genel olarak hastane ekipmanları tedariği yapmaktadır. Şirket şu an ısıtıcı mat arayışı içindedir. Bu mat, elektrikli battaniyeye daha pratik bir alternatif olarak düşünülmektedir. Mat, homojen ısıtma sağlamalı, esnemeye ve katlanmaya dayanıklı olmalıdır. Kalınlık 0.5 – 2.5 mm arasında olmalı, sıcaklık değeri 45 – 50 °C arasında olmalı ve genişlik 40, 60, 100 cm olmalıdır.  10 yıl garanti verilecek olan ürün için CE belgesi olması bir artı olacaktır.

 

Ref: BRRU20160811002

Bitki Özü Arayışı

Rus bir kozmetik şirketi ürünlerinde kullanmak üzere hammadde aramaktadır. Şirket kendi laboratuvarına ve gelişmiş üretim tesisine sahip olup tüm üretimini kendi bünyesinde gerçekleştirmektedir. Ürünlerinde hiçbir yapay madde kullanmayan ve hayvan haklarına duyarlı bir politika izleyen şirket %100 ahududu lavanderi çiçeği, yaban ahududusu yaprağı, papatya karışımı, hamamelis karışımı gibi ürünler aramaktadır.

 

Ref: BRUK20160128002

Gıda Üreticisi Arayışı

İrlanda’da yerleşik bulunan bir şirket gıda distribütörlüğü alanında faaliyet göstermektedir. Firma yaklaşık 30 yıldır gıda sektöründe faaliyet göstermekte olup büyük bir müşteri portföyüne sahiptir. Firma özellikle et, mandıra, meyve, kuruyemiş, zeytin ve zeytinyağı alanlarında olmak üzere gıda sektöründe yüksek kaliteli ve farklı ürünler üreten firmalar ile çalışmak istemektedir. Ürünlerin AB gıda standartlarına uygun olması gerekmektedir.

TEKNOLOJİ İŞBİRLİKLERİ

Ref: TOCZ20150112001

Dönen Makine Parçaları İçin İleri Diyagnostik Sistem

Çek Cumhuriyeti’nde bir üniversite, türbin ve benzeri hareketli kanatlara/parçalara sahip olan makinelerin operasyon anındaki durumlarını izleyebilen bir sistem geliştirmiştir. Geliştirilen bu teşhis sistemi ile çalışma esnasında fark edilemeyen olası hataların tespiti mümkün olmaktadır. Teknik işbirliği önerilmektedir.

Ref: TONL20160926001

Yükseklik Ayarlı Mutfak

Hollanda’da bir firma, yükseklik ayarı yapılabilen modüler mutfak sistemleri geliştirmektedir. Bu sistem mutfaklarda yaşlıların ve engellilerin kullanımına olanak sağlayacak çözümler barındırmaktadır. Firma mutfak üreticileri ve iç mimarlar ile ticari işbirliği kurmak istemektedir.

Ref: TOCH20151014001

Restoranlar İçin Dijital Menü

İsveçli bir firma, restoranların envanter yönetimlerini optimize edecek bir stok yönetim sistemi geliştirmiştir. Bu sistemde, restoranlarda müşterilerin dijital menüden verecekleri siparişe göre geliştirilen sistem restoranın o anda deposunda bulunan gıda envanterinin son kullanma tarihi gibi verilerini inceleyerek tüketim hızını belirlemekte ve gerekirse tüketimi arttırmak amacı ile fiyat regülasyonu yapabilmektedir. Dolayısı ile son kullanma tarihi yaklaşan gıda maddeleri gerektiğinde atıl duruma geçmeden tüketilebilmektedir. İsveçli firma geliştirilen sistemin müşteri olabilecek firmaların alt yapısına uygun olacak biçimde adapte edilmesini sağlamaktadır.

Ref: TOHU20160323001

Medikal Araç – Gereç İçin Anti Bakteriyel Kaplama Çözümü

Hırvat bir teknoloji firması, hijyen gerektiren tüm yüzeylerde kullanımı mümkün olmakla beraber, özellikle medikal malzemelerin yüzeylerinde kullanılmak üzere nano boyutta kaplama geliştirmiştir. Bu kaplama araç – gereç yüzeylerinde nano boyutta tutunma sağlamakta, gıda ve su ile taşınan zararlı bakterilerin yüzeyde tutunmasını engellemekte ve çözünmeden kalabilmektedir. Aynı zamanda çok az temizlik gerektiren ve stabil olan bu kaplama teknolojisi ile ilgili olarak medikal malzeme üreten firmalar ile lisans ve aynı zamanda üretim anlaşması düşünülmektedir.

Ref: TRHU20160421001

Ev Tipi Buzdolabı ve Dondurucular İçin Süper Soğutucu Teknoloji

Macaristanlı çok uluslu teknoloji firması ev tipi buzdolabı ve dondurucular için süper soğutucu yenilikçi bir teknoloji geliştirmek istemektedir. -1 ile -5 arasında seri bir soğutma sağlayabilecek teknoloji gıda maddelerinin daha uzun süreler korunabilmesine olanak sağlamalıdır. Bu bağlamda firma ortak girişimler yapabileceği veya lisanslama yolu ile ulaşabileceği bu teknoloji için partnerler aramaktadır.

 

Ref: TOUK20160929001

Medikal Cihazların Tasarımı ve Geliştirilmesi Hakkında Danışmanlık Hizmeti

İngiltere bazlı bir tasarım firması gerek başlangıç firmalarına gerekse de faal durumdaki diğer firmalara medikal ürünlerin tasarımı ve geliştirilmesi sürecinde kavram aşamasından nihai ürün elde edilmesine kadar olan tüm safhalarda destek vermektedir. Proje bazlı medikal ürün tasarımı yapan tüm firmalar ile anlaşma yapılabilir.

 

Ref: TOUA20160831001

Balık Çiftlikleri İçin Veri Toplamak Amacı İle Kullanılan Şamandıra

Ukraynalı bir firma deniz ürünleri yetiştiriciliği yapan firmalar için çiftliklerde kullanılmak üzere şamandıra yapısında su yüzeyinde kalan ve çevrimiçi olarak sudaki oksijen düzeyi, su sıcaklığı ve benzeri verileri toplayabilen bir sistem için teknik anlaşma önermektedir.

 

Ref: TOES20160920002

Endüstriyel Atık Sudan Biyorefrakter Malzemelerin Uzaklaştırılması

Katalan bir firma, ileri oksidasyon süreci ile fizikokimyasal arıtma tekniğini tek bir basamakta birleştirerek, endüstriyel atık sudan biyorefrakter bileşenlerin uzaklaştırılmasını sağlayacak yeni bir teknoloji geliştirmiştir. Geliştirilen teknolojinin avantajı daha az enerji tüketimi ve daha az oksitleme kimyasalı sarfıdır. Lisanslama veya araştırma işbirliği önerilmektedir.

 

Ref: TRUK20161004001

Alçıpan Geri Kazanım Yöntemi Ve Teknolojisi Arayışı

İskoç bir firma inşaatlarda kullanılan ve atık durumunda olan alçıpan levhaların bileşenlerine ayrılmasını sağlayarak tarımda kullanılmak üzere gübreye dönüştürülmesini sağlayacak bir süreç geliştirmiştir. İskoç firma, alçıpanın ana bileşenlerine ayrılması sürecinde kullanılmak üzere kompakt bir makinenin geliştirilmesi veya mevcut durumda kullanılmakta olan bu tip bir teknoloji var ise işbirliği talep etmektedir.

Ref: TRES20151223001

El Hareketlerini Algılayan Sensör Teknolojisi Arayışı

İspanyol kuluçka firması işitme engelli kişilerin normal işitme yeteneğine sahip kişiler ile iletişim kurabilmeleri amacı ile belirli özelliklere sahip el hareket sensörleri arayışındadır. Firma üretim anlaşması önermektedir.

 

Ref: TRLT20160219001

Sıhhi Uygulamalarda Açma/Kapama Kolları İçin Anti Bakteriyel Kaplama Arayışı

Litvanya’da sıhhi tesislerde kullanılan açma/kapama kollarının üretimi konusunda faaliyet gösteren firma, ürettiği ürünlerde uzun süreli anti – bakteriyel koruma sağlayabilecek kaplama çözümleri ile ilgilenmektedir. Firma üretim anlaşması önermektedir.

 

Ref: TRES20160112001

Elektronik Devreler İçin Direnç Hattı veya Direnç Filmi Üreticisi Arayışı

Elektronik devre üretimi yapan İspanyol bir firma, devrelerinde kullanmak üzere direnç hattı ve direnç filmi üreticileri arayışındadır. Direnç filmi için 350 Ohm/sq direnç değeri ve geçirgenlik 8 veya mümkünse altında olacak biçimde ve direnç hatları için ise 12 Ohm/sq ve geçirgenlik minimum 10 ve üzeri değerlerde istenmektedir. Üretim anlaşması önerilmektedir.

Ref: TRUK20160219001

İskoç Firmanın Paketleme Teknolojisi Arayışı

İskoçya’da faaliyet gösteren bir peynir üreticisi paketleme hattındaki dar boğaz nedeni ile üretim hızını arttıracak ancak peynirin istenen görünümünü etkilemeyecek biçimde alternatif bir paketleme sistemi arayışındadır. Firma teknik destekli işbirliği önermektedir.

Ref: TODE20141127002

Laboratuvar Bilgi Yönetim Sistemi

Alman bir firma laboratuvar iş/bilgi akışlarını yönetebilen yenilikçi bir sistem geliştirmiştir. Söz konusu sistem laboratuvarların genelinde yer alan tüm süreçleri bir araya getiren ve kullanım kolaylığı sayesinde tüm operasyonların kolayca yönetilebilmesine olanak sağlamaktadır. Ayrıca, yönetsel işlemler de kurgulanabilmektedir. Firma lisans anlaşması önermektedir.

Ref: TRDK20160125001

Gıda Endüstrisinde Suyun Geri Kazanımı ve Tekrar Kullanımı İçin Yeni Metot Arayışı

Danimarka’da et işleme konusunda faaliyet gösteren bir firma tesisinde kullanılan proses suyunun geri kazanımı ve kullanımı konusunda teknoloji önerecek firmalar ve / veya araştırma merkezleri/enstitüler ile teknik destekli işbirliği yapmak istemektedir.

Ref: TRDE20150910001

Plastik Folyo Yüzeyine Altın Kaplama ile İlgili Üretici Arayışı

Alman bir firma, yüzeyinde altından film tabakası olan plastik folyo geliştirmiştir. Geliştirdiği bu folyoya ait bir de prototip bulunmaktadır. Mevcut durumda daha geniş yüzey alanları için metal çöktürme için daha fazla yapışma gücüne ihtiyaç duyulmaktadır. Bu konuda kaplama hizmeti verebilecek üretim firmaları ile üretim anlaşması yapılmak istenmektedir.

Ref: TOES20150909001

Düşük Sıcaklıklarda Zeytinyağının Saklanmasına Yönelik Yeni Bir Teknoloji

İspanyol bir üniversitede araştırmacılar, zeytinyağının düşük sıcaklıklarda kristalleşme eğilimi olmaksızın saklanmasına olanak sağlayacak yeni bir çözüm geliştirmiştir. Zeytinyağı üretimi ve saklanması konusunda faaliyet gösteren firmalar ile lisans veya ortak geliştirmeye yönelik anlaşma önerilmektedir.

Ref: TOES20150909001

Düşük Sıcaklıklarda Zeytinyağının Saklanmasına Yönelik Yeni Bir Teknoloji

İspanyol bir üniversitede araştırmacılar, zeytinyağının düşük sıcaklıklarda kristalleşme eğilimi olmaksızın saklanmasına olanak sağlayacak yeni bir çözüm geliştirmiştir. Zeytinyağı üretimi ve saklanması konusunda faaliyet gösteren firmalar ile lisans veya ortak geliştirmeye yönelik anlaşma önerilmektedir.

Ref: TRUK20160906002

Kanalizasyonlarda Su Seviyesi ve Kalitesini İzlemeye Yönelik Sistem Arayışı

İngiltere’de bir firma kanalizasyonlardaki su seviyesini ve suyun kalitesini sürekli olarak izlemeye olanak sağlayacak bir teknoloji arayışındadır. Özellikle yoğun yağışın söz konusu olduğu dönemlerde yağmur suyu ile birleşen atık sular kanalların tıkalı olması durumunda taşma yaparak ciddi zarara neden olabilmektedir. Bunun engellenmesi için hem atık suyun kalitesini ölçebilen hem de su seviyesini izleyerek anlık önlem alınmasına olanak sağlayacak bir izleme ve ölçme sistemi talep edilmektedir. Bu sistem izlemenin yanı sıra atık suda askıda olan katı atık miktarını, kimyasal oksijen ihtiyacını ve Amonyak (NH4) konsantrasyonunu ölçebilmelidir. Aynı zamanda zorlu kanalizasyon şartlarına da dayanıklı olmalıdır.

Ref: TOCZ20150803001

Yüksek Dolgulu Gıda Ambalajı Kâğıdı

Çek bir firma, gıdalardan sızan bitkisel veya katı yağların etkisine dirençli ve aynı zamanda ferromanyetik pigment katkısı sayesinde mikrodalga pişirmeye de dayanıklı bir ambalaj kâğıdı geliştirmiştir. Üretici firmalar ile lisans anlaşması veya araştırma ortaklığı aranmaktadır

Ref: TODE20141127002

Laboratuvar Bilgi Yönetim Sistemi

Alman bir firma laboratuvar iş/bilgi akışlarını yönetebilen yenilikçi bir sistem geliştirmiştir. Söz konusu sistem laboratuvarların genelinde yer alan tüm süreçleri bir araya getiren ve kullanım kolaylığı sayesinde tüm operasyonların kolayca yönetilebilmesine olanak sağlamaktadır. Ayrıca, yönetsel işlemler de kurgulanabilmektedir. Firma lisans anlaşması önermektedir.

Ref: TOES20150112002

Antrepo ve Ambarlarda Yük Taşıma Cihazları İçin Otonom Sistem

İspanya’da bir grup araştırmacı, lojistik sektöründe kullanılan büyük antrepolar veya işletmelerin ambarlarında kullanılan forklift, transpalet ve benzeri yük transferi sağlayan araçların otonom çalışabilmesine olanak sağlayan bir cihaz geliştirmişlerdir. Geliştirilen bu cihaz söz konusu araçlara monte edildiğinde ambar içerisinde tanımlı bir başlangıç ve bitiş noktası arasında etrafında hareketli veya durağan konumda olan tüm engelleri algılayarak kumanda ettiği aracı otonom çalışır hale getirerek zorlu fiziki ortamlarda bile yüklerin transferini sağlayabilmektedir. Cihazın en önemli avantajı çalışacağı ortama kendini adapte edebilmesi ve hiçbir biçimde insan müdahalesine gerek duymamasıdır. Lojistik, maden ve depoculuk sektörlerinde faaliyet gösteren firmalar ile lisans veya teknik anlaşma önerilmektedir.

Ref: TRAT20160824001

Alüminyum Alaşımlı Dağ Bisikleti Üreticisi Arayışı 

Avusturyalı bir girişim şirketi, tasarladığı Al alaşımlı malzemeden imal edilecek olan dağ bisikleti için üretici firma arayışındadır. Üretim anlaşması önerilmektedir.

 

Ref: TOUK20160809001

Yük Konteynerlerinde CO2 Emisyonu Ölçebilen Cihaz

Kuzey İngiltere’de bir firma, konteyner taşımacılığında insan kaçakçılığı veya hırsızlık gibi istenmeyen durumların erken tespiti için konteyner içerisinde CO2 seviyesini izleyen ve konsantrasyonun trendinde ki artışların söz konusu olduğunda sürücü veya sorumlusuna anında sinyal göndererek haber veren bir izleme cihazı geliştirmiştir. Sistem GPS ve GSM teknolojileri ile haberleşebilmektedir. Lisans veya teknik destekli ticari anlaşma önerilmektedir.

Ref: TOSK20160808002

Isı Değiştiriciler İçin Kestirimci Kontrol Sistemi

Slovakya’da bir üniversite, model bazlı kestirimci kontrol sistemi geliştirmiştir. Bu sistem ile birçok endüstriyel prosesin adaptif ve önleyici algoritmalar ile kontrolü mümkün olmaktadır. Geliştirilen algoritma, hem standart hem de özel programlar ile kullanılabilmektedir. Üretim firmaları için lisans veya teknik destekli işbirliği önerilmektedir.

Ref: TOLV20160825001

Güneş Panelinin Otomatik Olarak Temizlenmesini Sağlayan Sistem

Litvanya’da bir firma güneş panellerinin otomatik olarak kendini temizlemesi amacı ile bir sistem geliştirmiştir. Elektrik mühendisliği tabanlı teknolojide, güneş enerjisini elektrik enerjisine çeviren yarı iletken bir modül sayesinde panelin kirlilik düzeyini algılayarak üretilen bir sinyal ile temizlik mekanizması tetiklenmekte ve yüzey temizliği yapılmasını sağlamaktadır. Patentli teknoloji için ticari işbirliği önerilmektedir.

 

 

 

 

 

Ref: TRFI20150709001

Organik Yağlı (Silikon Yağı) Rulman Arayışı

Finlandiya’da turbo sistemlerin üretimi konusunda faaliyet gösteren Fin teknoloji firması, organik yağlayıcılar ile yağlanmış rulman arayışındadır. Söz konusu rulmanlar, binek araçlarda oluşan ısı enerjisini, elektrik enerjisine çevirmeye yarayan bir sistem içerisinde kullanılacaktır. Rulmanların bazı özellikleri aşağıdaki gibidir;

  • Dış Çap < 100 mm
  • Şaft Çapı < 30 mm
  • Boy < 40 mm
  • Tolerans +- 0,02 mm

İlgili rulman üreticileri ile ortak geliştirme, üretim anlaşmaları önerilmektedir.

Ref: TRPL20150521002

Fiber Yazı Tahtalarına Alternatif Arayışı

Ofis ve okul malzemeleri üreten Polonyalı bir firma, okullarda ve ofislerde yaygın olarak kullanılan fiber yazı tahtlarında kullanılan fiber lif malzemeye alternatif olabilecek malzeme arayışındadır. Firma üreticiler veya araştırma kuruluşları ile lisans anlaşması veya teknik işbirliği önermektedir.

Ref: TRCZ20160809001

Metal İşleme Sektörü İçin Makine Arayışı

Çek Cumhuriyeti’nde faaliyet gösteren bir firma metal işleme konusunda uzmanlaşmıştır. Firma mevcut ürün yelpazesinin genişlemesi sebebi ile makine parkında değişikliklere gidecek biçimde alternatif makine arayışındadır. Aranan makine, devre kartı üretiminde kullanılan lazer işleme ve damgalama/presleme işlerini bir arada yapabilen bir makinedir. Ticari anlaşma önerilmektedir.

Ref: TRKR20160708002

Çiziğe Neden Olmayan Elektrolitik Metal Kaplama Teknolojisi Arayışı

Kaplama üzerine çalışan Koreli bir firma kaplama makineleri konusunda uzmanlık arayışındadır. Arayış detayında kaplama tankına transfer esnasında mevcut teknolojide iyonların eşit dağılmaması nedeni ile çizikler oluşmaktadır. Firma bu problemi çözebilmek amacı ile kaplama esnasında çiziğe neden olmayacak biçimde işlem yapabilen bir makineye ihtiyaç duymaktadır. Aranılan teknoloji iyonların eşit dağılımını garanti altına alacak ve yüksek hacimlerde malzemeyi kaplama tankına transfer edebilmeye olanak sağlayacak bir teknolojik donanım sağlamalıdır. Firma lisans veya teknik işbirliği arayışındadır.

Ref: TRPL20160519001

Polonyalı Şekerleme Üreticisi Şeker Dolgu Makinesi Arıyor

Polonyalı bir firma, değişik biçimlerde kağıtlı lolipop şeker, karamel dolgulu şekerler ve benzeri şekerleme ürünleri üretmektedir. Firma üretmeyi planladığı yeni ürünleri için şeker içi sıvı/katı dolgu yapabilen üretim hattı veya makineleri arayışındadır. İlgili makine üreticisi firmalar ile teknik destekli ticari işbirliği düşünülmektedir.

Yorumlar kapalı.