REKLAMI GEÇ

Doğa Koleji “Akıl Oyunları”nda iddialı

Doğa Koleji “Akıl Oyunları”nda iddialı

Doğa Koleji 9. sınıf öğrencileri için düzenlenen “Akıl Oyunları” yarışmasının ilk etabına lise öğrencilerinin tümü başvurdu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 18 Kasım 2017 Cumartesi, 11:01

Doğa Koleji Lise Matematik Bölümü’nün 9. sınıflara yönelik düzenlediği Liselerarası Akıl Oyunları Yarışması’nın ilk aşama sınavı rekor sayıda bir katılımla gerçekleşti. Yarışmaya, 9. sınıfta öğrenim gören 4 bin 116 öğrenci başvurdu.

Yarışmanın 9. sınıflar için 15 Kasım’da düzenlenen 1. aşamasında Doğa Koleji’nin 81 lise kampüsünde 9. sınıfta eğitim gören 4 bin 116 öğrencisine çoktan seçmeli sınav uygulandı. Birinci aşama sonunda her kampüsün üç kişilik Akıl Oyunları takımları belirlenecek.

Akıl Oyunları’nın 2.aşamasında 21 Şubat’ta e-doğa üzerinden online sınav uygulanacak ve bölgelerden finalistler seçilecek. Yarışmanın son aşamasında 25 Nisan’da Akıl Oyunları Türkiye Finali gerçekleştirilecek ve bölge finalisti olarak gelen takımlar yarışacak.

OYUNLARDA STRATEJİ TEKNİKLERİ ÖĞRENİYORLAR
Akıl Oyunlarındaki amacın öğrencilerin el ile beyin becerilerini geliştirmek olduğunu ifade eden Doğa Koleji Matematik Bölüm Başkanı Arzu Uz, “Öğrencilerimiz, akıl oyunlarına çok meraklılar. Yaptığımız araştırmalarda oyunların öğrencilerde, kendine güven duygusunun gelişmesinde, öğrencilerin kendini ifade edebilmesine ve dikkatlerini toplamasına çok ciddi faydaları var. Oyunlarda, strateji geliştirme, sorun çözme ve planlama yapma gibi yeteneklerini geliştiren öğrenciler, diğer branşlarda da başarılı oluyorlar” dedi.

YARIŞMANIN AMACI
Öğrencilerin zihinsel kapasiteleri ve becerilerini geliştirmeyi amaçlayan Akıl Oyunları Yarışması’nda, hem eğlenceli vakit geçirecek hem de analitik düşünme teknikleri ile tanışacaklarını belirten Uz, “Yarışmaya katılan öğrenciler, yarışma sonucunda kampüsler arası ve kendi akranları ile değerlendirildikleri için motive oluyorlar” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı