REKLAMI GEÇ

Tatar, “Hibrit Okul” modelini tanıttı, “Eski köye yeni adet geldi” dedi

Tatar, “Hibrit Okul” modelini tanıttı, “Eski köye yeni adet geldi” dedi

EGEBİL Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Tatar, pandemi sürecinde okullarda verilecek eğitimi ve ‘hibtit okul’ modelini anlattı. Pandemi dönemiyle eski köye yeni adet geldiğini belirten Tatar, pandemi döneminin fırsata çevrilmesi halinde eğitimde bir devrim olabileceğini vurguladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 5 Ağustos 2020 Çarşamba, 12:35

EGEBİL Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Tatar ve EGEBİL Okulları Denizli Efebey Kampüsü kurucusu Mehmet Budak, Denizli Gazeteciler Cemiyeti İlyas Haytan Toplantı Salonu’nda basın toplantısı düzenledi, ‘hibrit okul’ modelini ve pandeminin eğitim sürecindeki etkisini anlattı.

Yaşanan pandemi sürecinin artık hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını gösterdiğini belirten Tatar, “Eğitim sektöründe ‘okulculuk’ anlayışının tamamen değişmesi ve dönüşmesi söz konusudur. Biz buna eğitimde ‘Eski köye yeni adet geldi’ diyoruz. Bu süreç aslında diğer taraftan da en başta öğrencilerimiz sonra da onları geleceğe hazırlayan kurumlar için ve yatırım yapmak isteyen eğitimciler için tarihi bir dönüm noktasıdır” dedi.

DÜNYA’DA YEPYENİ BİR OKUL ANLAYIŞI DOĞUYOR
Tatar dünyada ve Türkiye’de artık yeni bir nesil öğrenci, öğretmen ve veli profiline hitap edecek olan bir okul anlayışının doğduğunun altını çizdi.

Tatar, hibrit okul modeline kendi okullarının yaklaşık 1 yıl önce geçtiğini belirterek, “Bu anlayış, yeni normalin ihtiyaçları doğrultusunda eğitim-öğretim hizmetlerinin belli bir zaman sınırlamasından kurtararak okul sınırları dışına, hayatın içine taşıyan ve yüz yüze öğretimle dijital öğretimin karması olan ‘hibrit model’dir. Bu sistem eğitimde daha çok fırsat eşitliği yaratacaktır, ülkemizde eğitim artık büyük bir sorun olmaktan çıkıp önemli bir çözüm haline gelecektir. Daha önce EGEBİL Okulları’nda ‘okulhane’ olarak uyguladığımız modeli, Türkiye’de bir ilk olan ‘kişiselleştirilmiş hibrit okul’ modelimizi EGEBİL Okulları Efebey Kampüsü ve Türkiye’nin dört bir yanındaki öğrencilerimizle buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz” diye konuştu.

EGEBİL Okulları Denizli Efebey Kampüsü kurucusu Mehmet Budak öğretmenlerin online eğitime hazırlığında pandemi sürecinin bu durumu hızlandırdığını, iyi yöne götürdüğünü belirtti.

Budak 15 Ağustos’ta Merkezefendi Kültür Merkezi’nde yapılacak olan konferansa tüm özel ve devlet okulu eğitimcilerini davet etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı