REKLAMI GEÇ

25 yıllık avukatlığın ardından arkeolog oldu

25 yıllık avukatlığın ardından arkeolog oldu

Denizli’de Pamukkale Üniversitesi’nin çeşitli bölümlerinden dereceye girerek mezun olan öğrenciler, bugünkü törende diplomalarını alıp, kep attı. 25 yıllık avukat 48 yaşındaki Ülkü Aytan da başarılı öğrenciler arasında yerini alıp, Fen Edebiyat Fakültesi ile arkeoloji bölümü birincisi oldu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 25 Haziran 2016 Cumartesi, 09:38

Ramazan ÇETİN/DENİZLİ, (DHA)
Pamukkale Üniversitesi’nde (PAÜ) hafta boyu devam eden mezuniyet törenlerinde bu sene 6 bin öğrenci mezun olurken enstitü, fakülte ve yüksekokullarda dereceye giren 68 öğrenciye diploma ve başarı belgeleri verildi. Genel mezuniyet töreni, PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapıldı. Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Pamukkale Üniversitesi olarak öğrencilerin bilgi yükünü değil, sorun çözme kapasitelerini arttırmayı, onlara yaşam boyu öğrenme ve kendini geliştirme yeteneği kazandırmayı, gençlerin takım çalışmasına yatkınlıklarını ve kendilerini en etkin bir şekilde ifade edebilme yeteneklerini geliştirmeyi amaç edinerek sadece ders çalışan değil, çeşitli sosyal projelere katılan, sanatla, edebiyatla çevreyle ilgilenen bireyler olarak uğurladıklarını söyledi.

denizli-avukat-arkeolog-bolumu-birincisi-1

Öğrencilerin üniversitede eğitimini tamamlayıp aydın birer birey olarak yeni ve farklı sorumluluklarla dolu bir yaşama başlayacaklarını ifade eden Rektör Bağcı, “Bundan sonraki hayatınız almış olduğunuz eğitimin sizlere vermiş olduğu bilgiler ve perspektifler üzerinden şekillenecektir. Sizlerin bu yükümlülüğü üniversitemize yakışır, ülkemize ve insanlığa yararlı değerler manzumesi şeklinde yerine getirmeniz için sadece meslek alanında sorumluluk almış değilsiniz. Bundan sonra üniversitemizin size kattığı değeri toplumun her kesimine atmakla yükümlüsünüz. Bu duygularla sizleri tebrik ediyorum, yolunuz açık olsun” dedi.

Vali Ahmet Altıparmak, Pamukkale Üniversitesi’nin hızlı bir gelişim süreci içinde olduğunu belirterek, üniversitenin diğer kurumlarla ve sanayiyle işbirliği içinde olmasının önemine değindi. Altıparmak, mezunların üniversitede aldıkları bilgileri hayata aksettirmeleri gerektiğini, yeni nesilden ümitli olduğunu ifade etti.

AVUKATTI ŞİMDİ ARKEOLOG DA OLDU
Ardından enstitü, fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullarında dereceye giren 68 öğrenciye, başarı belgeleri ve diplomaları protokol üyeleri tarafından verildi. 1990 yılında İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olan ve 25 yıldır avukatlık yapan 2 çocuk annesi Ülkü Aytan’da ikinci üniversite diplomasını Tuğgeneral Kamil Özhan Özbakır’ın elinden aldı.

Fakülte ve Arkeoloji Bölümü birinci olan Ülkü Aytan, bir yandan avukatlık mesleğini yaparken, diğer yandan ikinci üniversiteyi okuduğunu belirterek, “25 yıldır avukatlık yapıyorum. Arkeolojiyi çok istiyordum ancak avukatlık nasip oldu, tekrar sınava girdim ve üniversitede istediğim bölümü kazandım. Çok çalışarak fakülte ve bölüm birinci oldum. Şimdi iki mesleğim var, ikisini de aynı anda yapmayı planlıyorum” dedi.

Tören sonunda mezun öğrenciler keplerini fırlatarak, aileleriyle mutluluklarını paylaştı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı