REKLAMI GEÇ

293 kantin, 558 kez denetlendi

293 kantin, 558 kez denetlendi

Denizli Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri, Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte okul kantinlerine yönelik kapsamlı denetimler gerçekleştirdi. İl Müdürü Sezgin Kutlu, 2015 yılı içinde 293kantinin 558 kez denetlendiğini söyledi. Kutlu, denetimlerin yanı sıra kantincilere yönelik bilgilendirme toplantılarının da gerçekleştirildiğini söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 16 Aralık 2015 Çarşamba, 13:57

Denizli Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sezgin Kutlu, 2015 yılı içinde gerçekleştirdikleri kantin denetimleri ve kantincilere yönelik eğitim faaliyetleri hakkında bilgiler verdi.

Öğrencilere hizmet verilen kantinlerin standartlara uygun, hijyenik koşulların oluşturulduğu sağlıklı mekanlar olması için çaba harcadıklarını belirten Kutlu, “İl Müdürlüğümüz denetim ekiplerince gerçekleştirilen eğitim ve denetimler sırasında okul kantin işletmecilerine 5996 sayılı yönetmeliği kapsamında işyeri sorumlulukları, kantin işletmelerinde uyulması gereken asgari teknik ve hijyenik şartlar ile yasal işlemler konusunda ayrıntılı olarak bilgilendirme yapılmaktadır.
Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte gerçekleştirilen okul kantin işletmelerinde hijyen ve davranış kuralları hakkında toplantılar düzenlendi, eğitime toplam 199 kantin çalışanı katıldı. Ayrıca okullarda çalışan hizmetli ve kantin görevlilerine Genel ve Kişisel Hijyen Eğitimi verildi, bu eğitimlere de 96 kişi katıldı” dedi.

DENETİMLER YOĞUNLAŞTIRILDI
Kantinlere yönelik denetimlerin 2015 yılında yoğunlaştırıldığını anlatan Kutlu, yıl içinde 293 kantinin 558 kez denetimden geçirildiğini kaydetti.
Kutlu, “Yapılan denetimlerde kantin ve yemekhanelerde satılan ve toplu tüketime sunulan ürünlerden numuneler alındı. Son tüketim tarihi geçmiş ürünleri satışa sunduğu tespit edilen 2 kantine, numune sonucu uygun çıkmayan 1 yemekhaneye, hijyen eğitimi almamış personel çalıştıran 1 kantine, kayıtsız olarak faaliyette bulunduğu tespit edilen 1 kantine idari para cezası uygulandı. Diğer işletmelerin ise mevzuata uygun faaliyet gösterdiği tespit edildi. 2015-2016 Eğitim Öğretim döneminde de denetimler etkin bir şekilde devam ediyor” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı