REKLAMI GEÇ

300 gönüllü öğretmen işbaşında

300 gönüllü öğretmen işbaşında

Denizli Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi, ‘Eğitim İçin El Ele’ projesini başlattı. Proje kapsamında, dershaneye gitme imkanı olmayan gençler için ücretsiz üniversiteye hazırlık kursu düzenlenecek. Projeye, PAÜ’de eğitim gören 300 gönüllü öğretmen destek verdi.

/ DENİZLİHABER / 12 Ocak 2009 Pazartesi, 01:00

Gençlik Meclisi’ne bağlı Gençlik ve Eğitim Çalışma Grubu’nun yürüttüğü projeye, Denizli Belediyesi, Denizli Valiliği, Pamukkale Üniversitesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve üniversitenin çeşitli fakültelerinde eğitim gören 300 gönüllü öğretmen destek verdi.

Proje başlangıcı öncesinde, Denizli Belediyesi’nde bir tanıtım toplantısı düzenlendi. Toplantıda bir konuşma yapan Denizli Valisi Yavuz Erkmen, projenin maddiyata dayalı olmayıp sevgiye dayalı olmasıyla büyük önem taşıdığını söyledi. Vali Erkmen, üniversite öğrencilerinin kendilerine ayıracakları zamandan fedakarlık yapıp, maddi durumu elverişli olmayan ve dershaneye gidemeyen öğrencilere ücretsiz ders vermesinin takdir edilmesi gerektiğini söyledi. Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, gönüllü öğretmenlerin, belediyenin etüt merkezlerinde ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün gösterdiği okullarda ders vereceklerini söyledi. Denizli Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz da, Denizli’nin Seviye Belirleme Sınavları’nda 16. sırada bulunduğuna işaret ederek, ‘Bu gençliği kutluyorum. Dershaneye gitme imkanı bulamayan öğrencilerin yanında olan gençler var. SBS’de 16. sıradayız. Bu gençlikle birlikte bu projeyle bizi daha ileriye götüreceğine inanıyoruz. Bir tek amacımız var, o da gençleri ve çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirmektir. Sizlere çok iyi işler yapacağımıza inanıyorum.’dedi.

Proje Koordinatörü İsa Ölmez, de proje akında bilgi verdi. Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü Öğrencisi ve gönüllü öğretmen olarak ders verecek olan Betül Göçmen de, Konya’nın Doğanhisar İlçesi’nde lise eğitimini aldığını kaydederek, “Bulunduğum yerde dershane yoktu. Zor şartlar altında sınava hazırlanıp kazandım. Ele Ele Projesi’ni duyunca hiç düşünmeden katılmaya karar verdim. Bu proje gönülden gönüle uzanan bir projedir. Bir tane gence bile olsa umut olabilirsem ne mutlu bana” dedi.

Projeye katılmak isteyen gençlerin, Denizli Belediyesi’nin 265 21 37 numaralı telefonundan ayrıntılı bilgi alabilecekleri belirtildi. Şubat’ın ilk haftasında başlayacak kursların, Haziran’ın ilk haftasında sona ereceği ifade edildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı