REKLAMI GEÇ

66 çocuk, çocuk evinde kalıyor

66 çocuk, çocuk evinde kalıyor

Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne bağlı yetiştirme yurdunda kalan çocuklardan 66 tanesi, şehir içinde kendileri için düzenlenen 11 çocuk evinde yaşamını sürdürüyor.

/ DENİZLİHABER / 27 Ağustos 2010 Cuma, 16:59

Yetiştirme yurtlarında kalan çocukların, aile ortamını yaşamaları, toplumla iç içe olmaları ve yurt ortamı yerinde, ev ortamında yetişmelerini sağlamak amacıyla, Denizli’de 11 çocuk evi açıldı. Her çocuk evinde, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne bağlı yetiştirme yurdunda kalan 6 çocuk, artık bu evlerde ikamet ediyor. Çocuklar, bu evlerde bakıcı anneleri ile birlikte kalıyor. Denizli’de yılsonuna kadar, 3 tane daha çocuk evinin hizmete girmesi planlanıyor.

Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf da Denizli ziyareti çerçevesinde, Sarıgül Çocuk Evi’ni, Vali Yavuz Erkmen ve eşi Nevhilal Erkmen ile birlikte ziyaret etti. Yenişehir Mahallesi’ndeki Sarıgül Çocuk Evi’nde, Bakan Kavaf’ı, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ahmet Altın ve evde kalan kız çocukları ile görevliler karşıladı. Hayırseverler İbrahim Tefenlili ve Vedat Evran’ın tefrişatını yaptığı çocuk evine yapılan ziyarete, çocukların komşuları da katıldı. Çocuk evindeki çocukların komşuları, evde kalan çocuklardan memnun olduklarını söyledi. Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ahmet Altın, Çocuk Evi ile ilgili Bakan Kavaf’a bilgi verdi.

Çocuklarla yakından ilgilenen Bakan Kavaf, çocukların sosyal hayata hazırlanmaları, toplumla iç içe olmaları, komşuluk ilişkileri yaşamaları açısından çocuk evlerinin çok önemli olduğunu belirterek, Türkiye genelinde 250 adet çocuk evinin bulunduğunu söyledi. Sarıgül Çocuk Evi’nde kalan çocuklar, kendi bahçelerinde yetiştirdikleri sebze ve meyvelerden hazırladıkları kiraz reçeli, biber turşusu ve kurutulmuş biber ile kendi yaptıkları tarhanadan oluşan hediye paketini Bakan Kavaf’a takdim etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı