REKLAMI GEÇ

68 yaşında üniversiteye hazırlanıyor

68 yaşında üniversiteye hazırlanıyor

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi’nin eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak için başlattığı “Eğitim İçin El Ele Projesi”nin 7’ncisi başladı. Bu yıl üniversiteye hazırlananlar arasında 68 yaşında veteriner olma idealini gerçekleştirmek isteyen Baki Cücioğlu da var. 22 yıl öğretmenlik, 15 yıl da idarecilik yapan Cücioğlu, bu sene mutlaka veterinerlik fakültesini kazanmak istediğini söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 7 Aralık 2014 Pazar, 10:43

Denizli’de üniversite sınavlarına hazırlamak için dershaneye ya da herhangi bir kursa gitmeyen lise son ve mezun durumdaki öğrencilere eğitimde fırsat eşitliği sağlamak adına Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi’nin 6 yıldır düzenlediği “Eğitim İçin El Ele Projesi”nin 7’inci dönemi törenle başladı.

Projenin, Atalar Bilgi Evi ve Kurs Merkezi’ndeki ilk ders zili Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan tarafından çalınırken, burada düzenlenen törene, Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Hüdaverdi Otaklı, Gençlik Meclisi Başkanı Zeynep Karakoç, gönüllü öğretmenler ve çok sayıda kursiyer katıldı.

denizli-genclik-meclesi-egitim-icin-el-ele-ic

6 YILDA 2 BİN 465 ÖĞRENCİ ÜNİVERSİTEYE HAZIRLANDI
Proje Koordinatörü Ayşe Yılmaz, 6 yılda 2 bin 465 öğrencinin kursa kayıt yaptırdığını belirterek, “Bu öğrencilerden 905’i üniversitelerin çeşitli fakültelerine yerleşmeye hak kazanmıştır. Bundan önceki dönemlerde ise 345 eğitmen projemizde gönüllü olarak eğitmenlik yapmış ve bir anlamda tecrübe kazanmıştır” dedi.

68 YAŞINDA VETERİNERLİK OKUMAK İSTİYOR
Eğitim İçin El Ele Projesi’ne bu yıl katılan 68 yaşındaki Baki Cücioğlu, 1965 Denizli Lisesi mezunu olduğunu kaydederek, “22 yıl ticaret meslek lisesinde meslek lisesi öğretmeni, 15 yıl da idareci olarak çalıştım. İdealimi gerekleştirmek için 2 yıllık veteriner teknikerliğini bitirdim. Ama fakülteye giremedim. Ama inşallah sayenizde bu sene veterinerlik fakültesini kazanmayı düşünüyorum” dedi.

BAŞKAN ZOLAN: “BİZLER BİR AİLEYİZ”
“Eğitim İçin El Ele Projesi’nin bu yılki en yaşlı öğrencisi olan Baki Cücioğlu’na teşekkür eden Başkan Zolan, şunları söyledi: “Aslında o da bir rol model. Eğitimin yaşı olmadığını gösteriyor. Beşikten mezara kadar hangi yaş olursa olsun eğitim. Çünkü bizi ancak ileri götürecek olan eğitimdir. Bir ülkenin, bir milletin beşeri sermayesi, en büyük sermayesi eğitimdir. Zengin ve güçlü olmak için altın madenlerinizin, petrol kuyularınızın olması gerekmiyor. Gerçek güç arıyorsak gençlerimize sahip çıkacağız. Onlara her türlü imkanı sunacağız ve geleceğe hazırlayacağız.”
Konuşmaların ardından Başkan Zolan, ilk ders zilini çalarak, Eğitim İçin El Ele Projesi’nin 7’inci dönemini başlattı.

BAŞVURULAR KENT KONSEYİ’NE
Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi’nin bu yıl 7’ncisini düzenlediği proje, dershaneye ya da herhangi bir kursa gitmeyen lise son ve mezun durumdaki öğrencileri üniversite sınavlarına hazırlıyor. Eğitimde fırsat eşitliği sağlamak için başlatılan projeye başvurmak isteyenlerin Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi’ne müracaat etmeleri gerektiği, Atalar Bilgi Evi ve Kurs Merkezi’nde sürdürülecek YDS ve YGS hazırlık kursları için ücretsiz test ve kitap desteğinin de verildiği işaret edildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı