REKLAMI GEÇ

7 bin 478 öğrenciye tablet bilgisayar

7 bin 478 öğrenciye tablet bilgisayar

Eğitim-öğretim yılı sonuna yaklaşıldığı şu günlerde, Denizli’de 50 okulda tablet bilgisayar dağıtımı yapıldı. FATİH projesi kapsamında, 7 bin 478 öğrenciye tablet bilgisayar dağıtıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 23 Mayıs 2015 Cumartesi, 16:27

Mustafa Kaynak Anadolu Lisesi’nde düzenlenentablet bilgisayar dağıtım törenine Vali Şükrü Kocatepe, Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz katıldı.

Törende öğrencilere seslenen Vali Kocatepe,“Öncelikle siz gençlerimizin gözlerinizdeki ışığı görünce kendimi, ülkemi ve geleceğimizi güvende hissettim, mutlu oldum. Biliyorsunuz geçtiğimiz günlerde annemi kaybettim. Sizleri görünce bu üzüntüm ve kederim bir nebze olsa hafifledi. Hepinize sağlık ve uzun ömürler diliyorum. Sevgili öğrenciler geçmişte de günümüzde de dünya bir yarış içerisinde ama bu yarışın temposu giderek yükseliyor. Geçmişteki teknolojik gelişim bu kadar hızlı olmadığı için bu yarış bu derece hissedilmiyordu ama bugün öyle bir hızlı yarış var ki artık buna ayak uydurmak için bizim 24 saat değil, günün saatini de uzatarak çalışmamız gerekiyor. Bu nedenle teknolojiyi hem en verimli şekilde kullanmak hem de zamanı en iyi şekilde değerlendirip geleceğe hazırlanmak zorundayız” dedi.

“AMACINA UYGUN KULLANIN”
Öğrencilere bilgi öğrenme sürecinde olduklarını unutmamalarını ve bu zamanı en iyi şekilde değerlendirmeleri tavsiyesinde bulunan Kocatepe, “Artık birçoğumuzun evinde bilgisayar da var. Maalesef evimizdeki bu bilgisayarlar daha çok oyun oynamak ve internette sörf yapmak suretiyle kullanılıyor. Unutmayın ki bu teknolojik cihazın adı bilgisayar. Yani oyunsayar, internetsayar, chatsayar veya mesajsayar gibi isimleri yok. Dolayısıyla bu teknolojiyi amacına uygun kullanmak zorundayız” diye konuştu.

HUKUK FAKÜLTESİNİ 11. BİTİRDİ
Öğrencilere çok kitap okumalarını önerenve kendisinden örnek veren Kocatepe, Uşak Lisesi’ni birincilikle bitirdiğini, hukuk fakültesini de 800 öğrenci arasında 11. olarak tamamladığını, bu başarısını kitap okumaya borçlu olduğunu sözlerine ekledi.

Vali Şükrü Kocatepe, konuşmasının ardından Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gönderilen tabletleri öğretmen ve öğrencilere dağıttı.

DAĞITILAN TABLET SAYISI 15 BİNİ GEÇTİ
Denizli’de, FATİH Projesi kapsamında toplam 98 okulda 15 bin 379 tablet bilgisayar dağıtımı gerçekleştirildiği, ayrıca 2 bin 245 öğretmenin etkileşimli tahta kullanımı kursuna, 2 bin 608 öğretmenin ise Fatih Projesi çerçevesinde bilgilendirme seminerine katıldığı belirtildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı