REKLAMI GEÇ

8. sınıf öğrencisi olan okullara TEOG tatili

8. sınıf öğrencisi olan okullara TEOG tatili

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında 8. sınıf öğrencilerinin gireceği merkezi ortak sınavlar, yarın yapılacak. TEOG sınavına girecek sekizinci sınıf öğrencisi bulunan okulların 5, 6 ve 7. Sınıf öğrencileri de iki gün tatil yapacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 28 Nisan 2015 Salı, 15:32

TEOG kapsamında sekizinci sınıf öğrencilerinin gireceği merkezi ortak sınavların ikinci dönemi 29-30 Nisan’da yapılacak. Sınavlara ilimizde toplam 14 bin 655 sekizinci sınıf öğrencisi katılacak. Sınavlar il genelinde 218 okulda gerçekleştirilecek. Üç oturum halinde yapılacak sınavların başlama saati 09.00, 10.10 ve 11.20 olarak açıklandı.

MAZARET SINAVI 16-17 MAYIS’TA
Mazeretleri nedeniyle ortak sınavlara katılamayan öğrencilerin mazeret sınavları, 16-17 Mayıs’ta tarihlerinde yapılacak.

HER DERS İÇİN ÇOKTAN SEÇMELİ 20 SORU
İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, ortak sınavlarda, her ders için çoktan seçmeli 20 soru sorulacağını, değerlendirmede yanlış cevap sayısının doğru cevap sayısını etkilemeyeceğini, ortak sınavlarda A, B, C ve D kitapçığı kullanılacağını belirtti.

40 DAKİKA SINAV 30 DAKİKA DİNLENME
Oğuz, her bir ders yazılısı için sınav süresinin40, ders yazılıları arası dinlenme süresinin 30 dakikaolacağını, ancak özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerin alacakları sınav hizmetinden dolayı sürenin 55, sınav arasının ise 15 dakika olarak belirlendiğini kaydetti.

15 DAKİKA GEÇ KALANLAR SALONA ALINACAK
Her dersin sınavı başladıktan sonra ilk 15 beş dakika içinde gelen öğrencilerin salona alınacağını, ancak ek süre verilmeyeceğini ifade eden Oğuz,“Her dersin sınavında ilk 20 dakika süresince öğrenciler sınav salonunu terk etmeyecekler. İlk 20 dakika tamamlandıktan sonra sınavı tamamlayan öğrenci talep etmesi halinde sınav salonundan çıkabilecektir. Her ders sınavının tamamlanmasına beş dakika kala sınavına devam eden öğrenciler sınav süresi tamamlanana kadar sınıfında kalacaktır. Sınavda özel hizmet alması gereken engelli öğrenciler hariç, sınav tamamlanana kadar sınıfta en az iki öğrencinin kalmasına dikkat edilecektir” dedi..

İKİ GÜNLÜK TATİL
Oğuz, sınava girecek sekizinci sınıf öğrencisi olan ortaokulların 5, 6 ve 7’nci sınıflarına devam eden öğrencilerin de 29-30 Nisan tarihlerinde izinli sayılacağını, sınavlarla ilgili tüm bilgiler ve duyuruların http://oges.meb.gov.tr ve www.meb.gov.tr internet adreslerinde sürekli olarak yayımlanacağını kaydetti.

Yorumlar

ibo   -  Bağlantı 28 Nisan 2015, 15:45

ünüversiteye giriş sınavı gibi cumartesi pazar günü yapılsa olmazmı nerdeyse okul kapanacak bu sene 2gün derken 3 gün derken yok soguk oldu yok kar yagdı derken egitim ögretim yılı hep tatillerle gecti

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı