REKLAMI GEÇ

9 ülkenin gençleri çocuklar için buluştu

9 ülkenin gençleri çocuklar için buluştu

Çekya Ulusal Ajansı’nın kabul ettiği, Avrupa Birliği tarafından desteklenen ve kimsesiz çocuklarla ilgili yapılan “Children Of Heaven” (Cennetin Çocukları) isimli proje, Denizli’de gerçekleştirildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 24 Temmuz 2021 Cumartesi, 14:26

Projenin Türk ortağı Zift Hayat Boyu Öğrenme ve Eğitim Derneği ile Zift Organizasyon Başkanı Av.Barış Baytok, projede özellikle çocuk haklarının ön planda tutulduğunu ifade etti.

Boytok, “Dünya çocuklarının haklarını korumak ve geleceğin aile büyükleri olacak olan gençlere, ister kimsesiz çocuklar isterse ailesi olan çocuklar olsun her çocuğun eşit hak ve özgürlüklere sahip olması gerektiği, devlet ve hükümetler nezdinde bu hususun hassasiyetle ele alınarak özellikle kimsesiz çocukların yaşadıkları problemlerin en aza indirgenmesi için daha fazla çaba ve eğitim çalışması yapılması gerekiyor” dedi.

Projede her ülkeden 4’er kişi olmak üzere Türkiye, Çekya, Macaristan, İspanya, Litvanya, Polonya, Romanya, Rusya ve Bulgaristan’ın bulunduğunu belirten proje yasal temsilcisi ve Çekya partnerinin lideri Petra Çınar, toplamda 36 katılımcının bir kültür mozaiği oluşturduğunu kaydetti.

Katılımcıların proje boyunca kimsesiz çocuklar, onların problemleri ve çocuk hakları ile ilgili seminerler, grup çalışmaları ve birçok takım oyunları gerçekleştirdiğini dile getiren Çınar, balon turu da yaparak gökyüzü semalarında gezdiklerini kaydetti.

Children Of Heaven” (Cennetin Çocukları) isimli proje, youthpass sertifikalarının dağıtılmasıyla sona erdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı