REKLAMI GEÇ

Abalıoğlu: Denizli Lisesi okul olarak kalsın

Abalıoğlu: Denizli Lisesi okul olarak kalsın

Yaptırdığı eğitim kurumlarıyla dikkati çeken ve hem başbakanlığı hem cumhurbaşkanlığı döneminde yaptığı ziyaretlerde aynı masayı paylaşan Recep Tayyip Erdoğan’a dostça bir tavsiyede bulundu: Denizli Lisesi okul olarak kalsın!..

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 26 Mart 2015 Perşembe, 08:30

Denizli Lisesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın son Denizli ziyaretinde, “Milli Eğitim Bakanımız da burada. Mevcut bina Denizli Büyükşehir Belediyesi’ne yakışmıyor. İnşallah bir dahaki ziyaretimizi Büyükşehir Belediyesi’ne yakışan tarihi binaya yapacağız” sözleriyle bir kez daha gündemin ön sıralarına oturdu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın da, “Orası ile ilgili son sözü Cumhurbaşkanımız söyledi. Hassasiyetlerin olduğunu biliyoruz. Ancak, bu binanın en kısa sürede Cumhurbaşkanımızın dediği noktaya gelmesi gerekiyor” açıklaması, Koca Mektep olarak bilinen Denizli’nin en eski eğitim kurumu için geri sayımın devam ettiği olarak anlaşıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başkan Zolan’ın birliri ardına yaptığı açıklamalar üzerine Denizli Lisesi’nin okul olarak kalmasını isteyenler bir taraftan tepkilerini dile getirirken, diğer yandan imza kampanyaları düzenleniyor.

ABALIOĞLU’NDAN DOST TAVSİYESİ
Erdoğan ile dostluğu bilinen, son Denizli ziyaretinde Erdoğan’ın Sait Atıcı ile birlikte protokol masasına davet ettiği iki işadamından birisi olan ve son imzaladığı 12,5 milyon liralık okul protokolüne “Denizli Lisesi yıkılmasın” şartını yazdırdığı iddia edilen Abalıoğlu Yem ve Lezita’nın sahibi Orhan Abalıoğlu, bu konuda ne diyor?

“Böyle bir şart var mı o protokolde” diye sorduğumuzda Abalıoğlu, “Hayır dört okul yaptırmak üzere bir protokole imza attım. Denizli Lisesi yıkılmasın diye bir şart o protokole yazılmadı, benim öyle bir talebim olmadı” yanıtını verdi.

Ardından da “Denizli Lisesi binlerce mezun vermiş Denizli’nin en köklü okulu. Gönlüm buranın yine okul olarak kalmasından yana” diye ilave etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı