REKLAMI GEÇ

Abalıoğlu’ndan 4 okul daha

Abalıoğlu’ndan 4 okul daha

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakan olduğu dönemdeki Denizli ziyareti sırasında yeni okullar yaptırmak için söz veren Abalıoğlu Yem Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Abalıoğlu, 4 çocuğunun ismini taşıyacak 4 ayrı okulun inşaatına başladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Kasım 2014 Pazartesi, 13:14

Denizli’nin önde gelen şirketlerinden Abalıoğlu Yem Sanayi’nin Yönetim Kurulu Başkanı hayırsever işadamı Orhan Abalıoğlu, daha önce kendisi, eşi ve şirketi adına yaptırdığı okulların ardından şimdide dört çocuğu adına şehrin muhtelif yerlerinde dört okul yaptırmak için harekete geçti.

SÖZ VERMİŞ, 10 MİLYON BAĞIŞLAMIŞTI
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başbakan olduğu dönemde Cedide Abalıoğlu İmam Hatip Lisesi’nin açılışı sırasında yeni okullar yapmak üzere söz veren ve Denizli eğitimine bugüne değin 23 milyon liralık katkı koyan Abalıoğlu, yeni yapacağı okullar için 10 milyon TL bağışta bulunmuştu.

OKULLAR İHTİYACA GÖRE
Abalıoğlu’nun çocukları olan Filiz, Ender, Baha ve Ergun Abalıoğlu’nun isimlerini taşıyacak olan özellikli okulların türü ise Milli Eğitim Müdürlüğü teknik birimlerinin yapacağı çalışmalar sonucunda inşa edilecek oldukları bölgelerdeki ihtiyaca göre belirlenecek.

PROTOL ORADAYDI
Denizli Valiliği tarafından Abalıoğlu’nun yaptıracağı okullar için Sevindik, Şirinköy, Üçler ve Yenişehir mahallelerinde yer temin edilirken Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve eşi Ayşen Zeybekci, Vali Şükrü Kocatepe, Denizli Milletvekilleri Mehmet Yüksel, Bilal Uçar, Nurcan Dalbudak, Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Cengiz Yıldız, Hayırsever İşadamı Orhan Abalıoğlu, oğlu Baha Abalıoğlu, ve İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz okulların yapılacağı alanlarda incelemelerde bulundu.

‘ORHAN AĞABEY’ HİTABI
Bakan Nihat Zeybekci incelemeler sonunda yaptığı değerlendirmede “Orhan Ağabey” diye hitap ettiği Orhan Abalıoğlu’nun Denizli’ye iş ve eğitim alanında kazandırdıklarına gıpta ile baktıklarını belirtti.
Denizli Valisi Şükrü Kocatepe ise Denizli insanının eğitime verdiği değeri sadece Denizli’nin değil artık tüm Türkiye’nin bildiğini belirterek Orhan Abalıoğlu’na eğitime verdikleri destekten dolayı şahsım ve Denizlililer adına teşekkür ediyorum, dedi.

4 AYRI LİSE
Selçuklu mimarisiyle yapılacak olan ve her biri 40 derslikli, 4 özellikli lise; toplamda 160 derslikli olarak inşa edilecek okulların zemin artı 2 kat şeklinde olması planlanırken binaların en kısa sürede inşaatına başlanarak eğitim ve öğretime kazandırılması hedefleniyor.

Yorumlar

Ali Akturk   -  Bağlantı 17 Kasım 2014, 18:15

Orhan Abalıoglu bey hayırseverdir, para tabiki onundur vs ama bence okul(eğitim) görevi öncelikle sağlık, güvenlik gibi devletin esas görevleridir.İstihtam sağlayacak yatırım yapsa daha iyiydi kaldı ki eğitim için illa okul gerekmiyecek gelecekte…

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı