REKLAMI GEÇ

Akademisyenlerin bilgi birikimi sanayiyle birleşiyor

Akademisyenlerin bilgi birikimi sanayiyle birleşiyor

PAÜ ve Teknokent ile Denizli sanayisi arasında iş birliğini geliştirmek, akademisyenlerin bilgi birikimlerini sanayi üretimiyle bir araya getirmek adına Teknokent Üniversite-Sanayi İş Birliği Portalı (TeknoÜSİP) kullanıma açıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 16 Nisan 2021 Cuma, 13:18

PAÜ Teknokent, Denizli sanayicileri ve PAÜ akademisyenlerini ortak bir platformda bir araya getirdi. Üniversite bünyesinde yürütülen akademik çalışmaların sanayi alanında uygulamalı olarak gerçekleştirilmesi ile projelerin geliştirilmesine imkân tanıyacak olan TeknoÜSİP akademisyenler ve sektör temsilcilerinin kullanımına açıldı.

TeknoÜSİP ile Üniversite-sanayi iş birliği konusunda akademisyenler ile sektörler arasında kurulan bağların güçlenmesine fayda sağlamayı amaçlayan Pamukkale Teknokent, bununla birlikte sektör temsilcilerinin çalışmak istediği alanlarda ilgili akademisyenlere son derece hızlı ve kolayca ulaşabilmelerine imkân sağlamanın yanı sıra Denizli sanayisini, tüm sektörlerinde üst sıralara taşımayı hedefliyor. Üniversite ile sanayi iş birliğini kuvvetlendirecek olan bu portal ile gerek akademisyenlerin gerekse Ar-Ge alanında çalışmalar yürüten sanayi kuruluşlarının proje sayılarının artırılması hedefleniyor.

TEKNOÜSİP NASIL KULLANILIYOR?

TeknoÜSİP’te sektör temsilcileri ve akademisyenler için ayrı kullanıcı girişleri bulunuyor. Profil giriş işlemleri tamamlandıktan sonra sistem ara yüzüne akademisyenler; uzmanlık alanları, hâlihazırda danışmanlık verilen çalışma alanları, tezler, projeler, akademik çalışmalar ve anahtar kelimeler ekleyebiliyor. Sektör temsilcileri ise danışmanlık almak istedikleri çalışma alanları, hâlihazırda varsa danışmanlık aldıkları çalışma alanları, yapmış oldukları projeleri ve yine anahtar kelimeleri ekleyebilirler. Bütün bilgilerin eksiksiz olarak girildiğinden emin olunduktan sonra, akademisyenler ve sektör temsilcileri iş birliği yapmak istedikleri alanlarda sistem üzerinden talepte bulunarak kısa sürede hedefledikleri alanlarda çalışmalarına başlayabileceklerdir.

REKTÖR KUTLUHAN: TÜM İMKÂNLARIMIZI SEFERBER ETMEYE HAZIRIZ

TeknoÜSİP hakkında konuşan PAÜ Rektörü ve Pamukkale Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, “Pamukkale Üniversitesi ve Pamukkale Teknokent üniversite-sanayi iş birliğinin güçlendirilmesi, milli teknolojiler ve güçlü sanayi ile dünya pazarında söz sahibi olacak Güçlü Türkiye’nin inşasında tüm imkânlarını seferber etmeye dün olduğu gibi bugün ve gelecekte de hazırdır. Üniversite-sanayi iş birliğine önemli katkılar sağlayacağına inandığımız Teknokent Üniversite Sanayi İş Birliği Portalı, sektörün ihtiyaç duyduğu alanlarda akademisyenler ve firmalarımızı bir araya getirecek; gerek bilime gerekse üretime önemli faydalar sağlayacaktır” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı