REKLAMI GEÇ

Akıl ve zeka oyunları finalleri tamamlandı

Akıl ve zeka oyunları finalleri tamamlandı

Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen akıl ve zeka oyunları il finali tamamlandı. Dereceye giren öğrenciler törenle ödüllendirildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 9 Mart 2020 Pazartesi, 18:45

Merkezefendi Nevzat Karalp Anadolu Lisesinde gerçekleşen ve 4 gün süren “Türkiye Akıl ve Zeka Oyunları” Denizli yarışmalarının finalinde dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.

Ödül töreninde konuşan Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, “Kentin dört bir köşesinde eğitimlerini sürdüren öğrencilerimiz yarışma sayesinde yeni arkadaşlıklar edinme fırsatını yakaladı. Öğrenciler arasında kaynaşmayı sağlayan finaller, çekişmeli mücadelelere sahne oldu. Finallerde yarışan 1.159 öğrencimizin her birini teker teker tebrik ediyorum” dedi.

Akıl ve Zeka Oyunlarında il genelindeki ilkokullardan Q-Bitz, Equilibrio, Pentago ve Mangala oyunlarında 767, ortaokullardan pentago, reversi, mangala ve kulami oyunlarında da 392 olmak üzere 1.159 öğrenci yarıştı. Yarışmalar sonucunda ilkokul ve ortaokullardaki toplam sekiz katogeride birincilik, ikincilik ve ücüncülük elde eden 24 öğrenci ödüllendirildi.

Dereceye giren öğrencilere akıl oyunları seti, madalya ve başarı belgesi verildi. ayrıca dört günlük bir maratonda büyük emekleri geçen hakem öğretmenlere de teşekkür belgesi verildi.

Akıl ve zeka oyunları finalinde birinci olan öğrenciler 7-9 Nisan 2020 tarihleri arasında Antalya’da düzenlenecek olan Türkiye finallerine katılacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı