REKLAMI GEÇ

Astronomi öğretmenleri Denizli’de eğitiliyor

Astronomi öğretmenleri Denizli’de eğitiliyor

Fen Eğitiminde Astronomi Bilgi ve Becerilerini Geliştirme Projesi kapsamında düzenlenen öğretmen eğitim semineri başladı. Eğitime Denizli ve çevre illerden 60 öğretmen katılıyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Ekim 2019 Cumartesi, 13:32

Milli Eğitim Müdürlüğü’nün katkısıyla 80. Yıl Öğretmenevi ‘nde düzenlenen ve 3 gün sürecek eğitim semineri başladı. Seminere Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, eğitimci akademisyenler ile astronomi öğretmenleri katıldı.

Seminerin açılış konuşmasını yapan Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, öğretmen eğitimlerini önemsediklerini söyledi. Oğuz, “2023 Vizyon Belgesinin 18 teması ve başlıklar halinde 44 tane hedefi var. Bunların içinde de Fen ve Sosyal Bilimler Liseleri ile ilgili ayrı bir bölüm var. Öğretim metotlarıyla ilgili son derece önemli çalışmalar var. Öğretmen eğitimini çok önemsiyoruz. Bilginin öğretim anlamında kötüsü olmaz. Çocuklarımızı okumaya alıştıralım. Burada öğrendiklerimizi hep birlikte çocuklarımıza yansıtabilirsek işte o zaman bu alandaki varlığımızı hissettirmiş oluruz” dedi.

Astronomi Öğretmen Eğitimleri Semineri’ne, fen bilgisi öğretmenleri öncelikli olmak üzere astronomiyle ilgilenen Denizli’den 45, çevre illerden de 15 öğretmen katıldı.

Öğretmen eğitimleri semineri Bağbaşı Yaylasında ve Nalan Kaynak Anadolu Lisesi’nde ışık kirliliği ölçümleri, yıldız ve gezegen teleskop gözlemleri, planetaryum sunumu, materyal üretme atölye çalışmalarını kapsıyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı