REKLAMI GEÇ

ATIKLAR ELBİSE OLDU

ATIKLAR ELBİSE OLDU

5 Haziran Dünya Çevre Günü kutlamalarında en büyük ilgili, Zaferiye Abalıoğlu İlköğretim Okulu öğrencilerinin, atık malzemelerden hazırladıkları kıyafet defilesi çekti.

/ DENİZLİHABER / 5 Haziran 2010 Cumartesi, 16:56

5 Haziran Dünya Çevre Günü Çatalçeşme Oda Tiyatrosu’nda düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Kutlamalarda, çevreci öğrenciler hazırladıkları gösterileri sunarken, Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından düzenlenen “Çevre” konulu sunu yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Etkinliklere Vali Yardımcısı Mehmet Çınar, Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel, Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, İl Genel Meclis Başkanı Halil Pekdemir, daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum örgüt temsilcileri ile davetliler katıldı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Denizli İl Çevre ve Orman Müdür Vekili Hamdi Akan, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nün 38 yıl önce Birleşmiş Milletler tarafından ilan edildiğini söyleyerek, sağlıklı yaşam için sağlıklı çevrenin önemli olduğunu ifade etti.

Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci de, Denizli Belediyesi’nin geçtiğimiz yıl Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından “En Çevreci Belediye” seçildiğini söyleyerek, belediye tarafından çevrenin korunmasına yönelik birçok projeyi hayata geçirdiklerini belirtti.

Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel, çevrenin korunması için duyarlılık gösteren Vakıf, Sivil Toplum Örgütü ve Belediyelere teşekkür ederek, Denizli’de çevrenin korunması için yapılan çalışmalarda Türkiye’ye örnek bir İl olduğunu söyledi.

Vali Yardımcısı Mehmet Çınar ise, çevreyi korumak için önce çevreyi sevmenin gerekli olduğunu söyleyerek, çevrenin sevgi ve sorumluluk duygusu ile korunduğunu, doğal kaynakları tüketmeden, çevreyi kirletmeden doğa ile uyumlu yaşamın sürdürülmesinin önemli olduğunu vurguladı.

Konuşmaların ardından halk oyunları gösterisi sunuldu. Atık malzemelerden yapılan kıyafet defilesi de büyük ilgi gördü. Zaferiye Abalıoğlu İlköğretim Okulu öğrencilerinin, atık malzemelerden hazırladıkları kıyafet defilesi, izleyenler tarafından ayakta alkışlandı.

Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından düzenlenen “Çevre” konulu sunu yarışmasında dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından ödülleri verildi.

Törende ayrıca, Denizli Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Çevre Grubu tarafından “yeşil Adımlar 2” projesinde dereceye giren okullardaki öğrencilere ödülleri verildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı