REKLAMI GEÇ

AYDEM’DEN 200 ÖĞRENCİLİK PANSİYON

AYDEM’DEN 200 ÖĞRENCİLİK PANSİYON

Elektrik Dağıtım Şirketi AYDEM, ismini taşıyan Fen Lisesi’nin bahçesine 200 öğrenci kapasiteli pansiyon yaptıracak.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 24 Aralık 2014 Çarşamba, 17:14

Denizli, Aydın ve Muğla’nın elektrik dağıtımını gerçekleştiren AYDEM, 2011 yılında 2 milyon 200 bin liralık destek ile isim hakkını aldığı Fen Lisesi’nin bahçesine şimdide 200 öğrenci kapasiteli pansiyon yaptıracak. Pansiyon yapımıyla ilgili protokol Vali Şükrü Kocatepe ve Aydem Yönetim Kurulu Başkanı Ceyhan Saldanlı tarafından imzalandı.

KIRSALDAN GELEN ÖĞRENCİLER BARINACAK
AYDEM Genel Müdürü Mesut Güzel ve İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz’un da hazır bulunduğu törende konuşan Vali Kocatepe, Şemikler Mahallesi’nde bulunan Aydem Fen Lisesi’nin bahçesinde yaptırılacak pansiyonda, ilçelerden gelen öğrencilerin barınacağını söyledi. Kocatepe, “Hayırseverimizin daha önce de eğitime destekleri oldu. Şimdi de öğrenci pansiyonu yaptıracak” dedi.

denizli-aydem-pansiyon-protokol-ic

2015’TE BİTİRİLECEK
Pansiyon inşaatının 2015 yılında başlanacağını ve aynı yıl içerisinde tamamlanarak hizmete gireceğini belirten AYDEM Yönetim Kurulu Başkanı Ceyhan Saldanlı ise, “Biz Denizli’nin firmasıyız. O nedenle kazandığımızı da yine Denizli’ye harcamak istiyoruz. Kalkınmanın temelinde bilgi vardır. Bizde AYDEM olarak, eğitime destek vererek öğrencilerimizin bilgiye ulaşma mücadelesine biraz olsun katkıda bulunmak istiyoruz. O amaçla, öğrencilerimizin barınabileceği, yurt yaptırıyoruz” diye konuştu.

2,5 MİLYON LİRAYA MAL OLACAK
İmzalanan protokole göre, AYDEM Fen Lisesi’nin bahçesinde 24 bin 338 metrekarelik alanda yaptırılacak pansiyon 2,5 milyon liraya mal olacak. Bodrum, zemin +3 kat olarak projelendirilen pansiyonda, 100 kız ve 100 erkek öğrenci barınacak.

AYDEM’İN EĞİTİME DESTEKLERİ
AYDEM daha önce anaokulu, ilkokul ve orta okul yaptırarak eğitime katkıda bulunmuştu. 2011 yılında ise 2 milyon 200 bin lira karşılığında, Şemikler Mahallesi’nde TOKİ tarafından yaptırılan 24 derslikli Fen Lisesi’nin isim hakkını almıştı. Ayrıca, Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nin yapımı için 75 bin lira bağışta bulunan AYDEM, 2012 yılında Aydem Fen Lisesi’nin bahçesine spor salonu yaptırmıştı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı