REKLAMI GEÇ

Aydoğan; Okullarda öğrenciler dayatmayla ders seçtiriliyorlar

Aydoğan; Okullarda öğrenciler dayatmayla ders seçtiriliyorlar

Eğitim-İş Denizli Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan yaptığı yazılı bir açıklama ile okullarda dayatmayla öğrencilere ders seçtirildiğini söyledi. “Eğitim sisteminde tiyatro oyunu devam ediyor” diyen Aydoğan, seçmeli ders konusunda kimsenin özgür iradesinin tanınmadığını dile getirdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 3 Ocak 2020 Cuma, 09:38

Eğitim-İş Denizli Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan, okullarda seçmeli dersler konusunda öğrencilere dayatmayla ders seçtirildiğini söyledi. Yaptığı yazılı açıklamada eğitim sisteminde sergilenen tiyatronun devam ettiğini Milli Eğitim Bakanlığı’nın işine gelince velinin iradesidir deyip popülistlik yaptığını, işine gelmeyince emirleri arka arkasına sıralayıp, kimsenin iradesini tanımadığını dile getirdi.

Öğrencilerin kendi özgür iradesi ile okumak istediği seçmeli derslerden birini tercih etmesi gerektiğini kaydeden Eğitim-İş Denizli Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan, “Milli Eğitim Bakanlığı, sözde seçmeli olan derslerin bazılarını zorla dayatmaya devam etmektedir. Yıllardır yaşanan bu ikiyüzlü tutum, eğitim sistemimize olan güveni sarsmaktadır. Bakanlığın ve yetkililerin bu tavrı, güven sorununun ötesinde özel eğitime de dolaylı olarak yönlendirmeye yol açmaktadır” dedi.

Ortaokul ve lise öğrencilerinin seçme hakkı olan Düşünme Eğitimi, Halk Kültürü, Okuma Becerileri, Çevre Eğitimi, Zeka Oyunları, Drama, Bilim Uygulamaları ve İletişim ve Sunum Becerileri gibi dersler de varken, dini içerikli olanlar için yönlendirme yapılmakta, bu derslerin seçilmesi için okul müdürlerine ve öğretmenlere özel afişlerle yazılı emir verilmektedir. Bu dersler neden yok sayılıyor? Neden bu dayatmayı yapıyorsunuz? Bırakın isteyen istediğini seçsin. “Öğretmeni yok” gerekçeniz de koskoca bir yalandır. Ağustos ayında diğer liseleri yok sayarcasına, İmam Hatiplere yerleştirme için pankartlar asıyorsunuz, okullara dini içerikli derslerin seçimi konusunda dayatma yapıyorsunuz, hangi derslerin seçildiğine dair okullardan rapor istiyorsunuz. Bunlar yetmiyormuş gibi, İmamlar hutbelerde dini içerikli derslerin seçiminden bahsediyor. Herkes kendi işini yapsın” diye eleştirilerini sıraladı.

Başkan Aydoğan, açıklamasının devamında ise “Koltuklarınızı korumanın yolu, çocuklarımıza, velilerimize yaptığınız bu dayatmadan geçtiğini biliyoruz. Bu kadar adaletsiz, çifte standart, saygıdan uzak göstermelik tutumlarınızın üzerine, öğrencilerin davranış sorunlarını sorguluyorsunuz. Ne bekliyorsunuz ey yetkililer? Çocuklarımız sizden ne görüyorsa onu uyguluyorlar. 2023 vizyonunun yetenek derslerini ön plana çıkaran hedefleriyle de çelişen bu tavırlarınızla eğitime katkı değil zarar veriyorsunuz. Öğrencinin, velinin işine karışacağınıza gidin çocuklarımızın kaldığı yurtları denetleyin. Hayalleri ve umutları yıkılan, tacize, tecavüze uğrayan çocuklarımızın güvenliğini sağlayın” dedi.

Yorumlar

Yiğitcan   -  Bağlantı 3 Ocak 2020, 16:56

Bizim Lisedede ÖLe dayatmalı 1 dersi zorla seçmeli ders seçtiriyolar seçmeli inşaat muhasebesi illa onumu seçmemiz lazım!

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı