REKLAMI GEÇ

Bağ, rektörlük makamına oturdu

Bağ, rektörlük makamına oturdu

Yükseköğretim Kurulu’nca, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörlüğüne vekaleten atanan Prof. Dr. Hüseyin Bağ, görevine başladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 4 Ağustos 2016 Perşembe, 13:33

YÖK’ün Prof. Dr. Hüseyin Bağcı’nın rektörlük görevinden açığa alınmasının ardından vekaleten atamasını yaptığı Prof. Dr. Hüseyin Bağ, öğle saatlerinde PAÜ Rektörlüğüne gelerek makamına oturdu ve göreve başladı.

“ODTÜ KÜLTÜRÜNÜ PAÜ’YE TAŞIYACAĞIM” DEMİŞTİ
PAÜ’de 2015 yılında yapılan rektörlük seçimleri öncesinde Denizlihaber’e röportaj veren Prof. Dr. Bağ, ODTÜ mezunu olduğunu belirterek, “ODTÜ’nün bana sağladığı en önemli katkı; farklılıkları bir arada bulundurabilme, bu farklılıkların dostça, kardeşçe barış ve huzur içinde yaşabilmesi olmuştur. Ben, ODTÜ yurdunda kaldım. O yurtlarda her görüşten öğrenciler vardı. Herkes birbirine saygı duyarak eğitimine devam etti. Pamukkale Üniversitesi’ndeki farklılıkların da bu anlamda bir zenginliğimiz olduğunun düşünüyorum. ODTÜ kültürünü üniversitemize taşımayı vaat ediyorum” ifadesini kullanmıştı.

“CEMAAT İLE PROBLEMLERİM, SÜRTÜŞMELERİM OLDU”
Yeni Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ, yine o röportajda “cemaat ile bir bağınız var mı?” sorusuna “Kesinlikle bir cemaate bağlı değilim. Kastedilen ve özellikle de şu anda gündemde olan cemaat kavramı üzerinde de durmak istiyorum. Kesinlikle o cemaate bağlı değilim. Bunu kendi birimim de biliyor. Kaldı ki 2008 yılından beri de benim bu anlamda cemaat ile belli ölçülerde problemlerim, sürtüşmelerim oldu. Bunlara arkadaşlarım da yakınen şahittir” yanıtını vermişti..

PROF. DR. HÜSEYİN BAĞ KİMDİR
1967 yılında Acıpayam-Çakır’da doğan Bağ, ilkokulu Çakır’da okudu, ortaöğrenimini Acıpayam İmam Hatip Lisesi’nde yaptı. 1990 yılında ODTÜ Eğitim Fakültesi Kimya Öğretmenliği Bölümü’nden mezun oldu.

1990 yılında Ankara’da Özel Muradiye Koleji’nde kimya öğretmeni olarak mesleğe, 1991 yılında Gazi Üniversite’nde yüksek lisans yapmaya başladı. 1998’de doktorasını tamamladı.

1994 yılında Kırıkkale Üniversitesi’ne araştırma görevlisi olarak atandı. Altı yıl burada çalıştı ve 2000 yılından itibaren de Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Öğretmenliği Bölümü’nde görev yapıyordu.

2000’de yardımcı doçent, 2002’de doçent, 2009’da da profesör oldu. 2003-2007 yılları arasında Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcılığı yaptı. 2011-2012 döneminde Denizli Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü ve Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölüm Başkanlığı görevlerini yürüttü. Fakülte yönetim kurulu ve PAÜ Senato Üyeliği yaptığı diğer görevler.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı