REKLAMI GEÇ

Bebekler için güvenli halı

Bebekler için güvenli halı

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Öğretmenliği bölümünde okuyan öğrenciler, bebeklerin evde güvenli şekilde oynamaları için ‘Güvenli Halı’ projesi geliştirdi. Halının dışına çıkılması durumunda alarmın çaldığı, bu yöntem ile bebekleri güvende tutmanın amaçlandığı belirtildi.

İlyas Coşkun / DENİZLİHABER / 8 Mayıs 2014 Perşembe, 15:57

Pamukkale Üniversitesi Teknokent işbirliği ile düzenlenen 8. Bilimsel Proje Şenliği başladı. “Teknolojiden Üretime” başlığıyla açılan şenlikte üniversite öğrencileri hazırladıkları ve geliştirdikleri projeleri tanıtarak ziyaretçilerin beğenisine sundu.

Teknokent binasında gerçekleştirilen açılış törenine Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selahittin Özçelik, Proje Danışmanı Doç Dr. Bilge Can, Fen Bilgisi Öğretmenliği Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Bağ ve çok sayıda öğrenci katıldı. Fen Bilimleri, Eğitim, Sağlık, Mühendislik ve Teknoloji alanında çalışmalar gerçekleştiren öğrenciler ziyaretçilerden tam not aldı.

ic-1

PAÜ Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Öğretmenliği bölümü öğrencileri Dilek Şen, Nuray Hergül, Cansu Yılmaz, Ayşe Saban ve Tuğba Kökduman’ın, ‘8’inci Bilimsel Proje Şenliği’ kapsamında yaptıkları ‘Güveni Halı’ projesi dikkati çekti. Teknokent binasında sergilenen proje, beğeni topladı.

Projenin amacının kurulacak sistem ile ebeveynin olmadığı bir sırada bebeğin odada güvenliğini sağlamak olduğu açıklandı. Bebeğin yerleştirilen sistemin dışına çıktığında alarmın çaldığı, bu yöntemle ebeveynlerin uyarıldığı belirtildi.
Bebeklerin güvenliği için projeyi yaptıklarını söyleyen öğrencilerden Dilek Şen, “Odada halının etrafına 45 derecelik açılarla aynaları yerleştirdik. Odanın herhangi bir köşesinden çocuk çıktığı anda sistem alarm veriyor. Bu sayede anne ya da baba bilgileniyor. Burada biz çocukların yüksekten düşüp ölmesini, yaralanmasını engellemek istiyoruz. Çocuğun halı dışına çıktığı anda çalışacak sistemle de bu gerçekleştirilebilir” dedi.

Organik makyaj ürünleri de var
Matematik’den, fen bilimlerine, eğitimden, sağlık sorunlarına kadar birçok alanda araştırma ve proje üretilen şenlikte en dikkat çekici projelerden biri de organik makyaj ürünleri oldu. Birçok kadının günlük hayatında vazgeçilmezlerinden olan ve birçok hastalığa davetiye çıkaran makyaj ürünlerine organik çözümler PAÜ’lü öğrencilerden geldi. Organik ruj, allık ve krem geliştiren öğrenciler böylelikle makyaj yapan kadınları daha sağlıklı bir şekilde güzelleştirmeyi hedefliyor.

ic-3
Fen Bilgisi Öğretmenliği 3. Sınıf öğrencisi Hacer Yaman, “Bu proje ile doğanın cildimize daha doğal yollar ile ulaşmasını hedefledik ve başardık. Bu kremde ekstrem maddesi kekik olan organik kremin zeytinyağı özü yardımıyla hazırlanabildiğini gösterdik. Böylelikle daha doğal ve güzel, saf bir temizlik sağladık” dedi.

Organik ruj ve allık
Organik makyaj ürünlerinin damga vurduğu şenlikte dikkat çeken diğer ürünler ise organik ruj ve allık oldu. Hasret Karadayı, Nezihe Nur Sözer, Emine Yalçınkaya ve Dilek Yıldırım, meyve ve sebzelerden ruj ürettiler. Öğrenciler, “Projemiz tamamen organik ve doğal. Ruj üretimi yaparken evde kullandığımız doğal meyve ve sebzelerden faydalandık” dediler.

ic-2

Organik allık hakkında bilgi veren Havva Gökçe, “Kadınlarımızın en çok kullandığı makyaj ürünlerinden biri allık. Bunun zararları ortada. Bu zararları ortadan kaldırmak için doğal yollarla allık üretimi gerçekleştirdim. Bunu yaparken mısır unu ve kakao kullandım. Bu sayede doğal ve daha sağlıklı bir allık elde etmiş oldum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı