REKLAMI GEÇ

Beslenme dostu okullara beyaz bayrak

Beslenme dostu okullara beyaz bayrak

Milli Eğitim ve Sağlık Bakanlıklarının birlikte yürüttüğü “Beslenme Dostu Okul” projesi kapsamında başarı gösteren okullara törenle beyaz bayrakları verildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 20 Şubat 2019 Çarşamba, 10:59

Necla-Ergün Abalıoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlenen törene Vali Hasan Karahan, Merkezefendi Kaymakamı Adem Uslu, Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Sağlık Müdürü Berna Öztürk, ilçe milli eğitim müdürleri ve sertifika almaya hak kazanan okul müdürleri katıldı.

Törende katılımcılara seslenen Vali Karahan, proje kapsamında Denizli’deki 789 resmi ve özel okuldan, 189 beyaz bayrak başvurusu, 171 beslenme dostu okul başvurusu yapıldığını söyledi.

Vali Karahan, başvuruların değerlendirildiğini şartları taşıyan 95 okulun beyaz bayrak, 49 okulun da beslenme dostu sertifikası almaya hak kazandığın kaybetti.

Kentlerin büyüdüğünü ve halkın yüzde 75’inin şehirlerde yaşadığını belirten Vali Karahan, “Okullaşma ve sosyal alanlar arttı. Dolayısıyla evdeki kişisel temizlik adetimizin kamusal alanlarda da yoğunlaştırılması gerekiyor. Ülke genelinde geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızın beden ve ruh sağlığını korumak, geliştirmek, yaşam kalitesini yükseltmek, temizlik ve hijyen konusunda yeterli eğitim almış sağlıklı nesiller yetiştirmek, öğrencilerimizin hijyenik bir ortamda eğitim-öğretimini sürdürmek amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı örgün ve yaygın eğitim kurumlarının temizlik ve hijyen konusunda teşvik edilmesi, okul sağlığının daha iyi düzeye çıkarılması amacıyla Millî Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığımız arasında 2006 yılından beri ‘Beyaz Bayrak İşbirliği Protokolü’ uygulanıyor” dedi.

Beslenme dostu okul sertifikasının 3 yıl süre ile geçerli olduğunu anlatan Vali Karahan, “Okullarda her öğretim yılında en az bir kez denetim yapılıyor, şartları tutmayan okullara gerekirse uygun süre verilerek yeniden denetleniyor. Uygun olmayanların sertifikaları da iptal ediliyor. Denizli genelinde 2018 yılı sonu itibariyle, 593 beyaz bayrak sertifikası ile 170 beslenme dostu okul sertifikası verilen eğitim kurumumuz bulunmaktadır” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı