REKLAMI GEÇ

Beslenme Dostu Okullara sertifikaları verildi

Beslenme Dostu Okullara sertifikaları verildi

Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığının ortaklaşa yürüttüğü “Beyaz Bayrak” ve “Beslenme Dostu Okul” projeleri kapsamasında başarılı olan okullara sertifikaları verildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Haziran 2019 Pazartesi, 16:06

“Beyaz Bayrak” ve “Beslenme Dostu Okul” projeleri kapsamasında başarılıola okullara Servergazi İMKB Kız Lisesi’nde düzenlenen törenle. Sertifikaları verildi. Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı’nın ortaklaşa yürüttüğü çalışmada sertifika törenine Denizli Valisi Hasan Karahan, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, İl Sağlık Müdürü Berna Öztürk, İlçe Milli Eğitim Müdürleri ve sertifika almaya hak kazanan okul müdürleri katıldı.

Törende konuşan Vali Karahan; “Sağlıklı beslenme, sağlıklı yaşam, spor aklınıza ne geliyorsa hepsi okul döneminde öğrenilmeye başlıyor. 2-3 yaşından itibaren çocuklarımız okullarda. Dolayısıyla insan hayatında doğduğu andan öldüğü ana kadar öğrenmesi gereken ne varsa neredeyse hepsi Milli Eğitimin görevleri arasında. Bu nedenle de bizim en önemli görevlerimiz arasında. Okullarımız çocuklarımızı sadece üniversiteye hazırlayan kurumlar değil aynı zamanda hayata hazırlayan kurumlarımız” dedi.

Çevre Dostu Okul Projelerinde Denizi’nin önde gelenbir olduğunu da belirten Vali Hasan Karahan, çalışmada okul yöteticilerinin de büyük payınınbulunduğunu belirterek, “Devletimizin kaynaklarının sınırlı olmasına rağmen bu konuda iyi yerlere geldik.   Eksiklerimizi de tamamlarız. İnşallah yüzde yüzü yakalarız. Onda hiçbir endişem yok. Geçen yılı tamamladık, inşallah yeni yılda da İlimiz bu başarı seviyesini korur. Denizli’mizin her türlü kalkınmasında gelişmesinde üzerimize düşeni yaparız.  Sağlıkla ilgili de Sağlık Müdürlüğümüz koşturuyor, gayret ediyor. Hastane Projemiz inşallah tamamlanırsa oradaki boşluğu doldururuz. Temizlik, eğitim ve sağlık bunların hepsi kültür meselesi. Bir anda değişmiyor. Bazı alışkanlıklarımızı kolay terk edemiyoruz.  Ama bunlar olacak bunun tek çözümü de ısrarla hatırlatmak, uyarmak ve çocuklarımızı yönlendirmek.  Her ne kadar temizlik imandan gelir desek de bunun işaretini çok az veriyoruz.  Bu konuda sürekli hatırlatma yapmaktan başka da elimizden bir şey gelmiyor. Zorla olmuyor. Çocuklarımız bu alışkanlıkları küçük yaştan itibaren aileden edinebilirse, hayatı boyunca bunu taşıyabilir. Hepinize teşekkür ediyor saygılar sunuyorum” dedi.

Diğer taraftan törende, yapılan çalışmalar kapsamında Denizli’de toplam 791 Resmi ve Özel okuldan 2018-2019 eğitim öğretim yılı II. döneminde 167 Beyaz Bayrak sertifikası, 115 Beslenme Dostu Okul’un sertifika almaya hak kazandılı belirtildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı