REKLAMI GEÇ

BEYLİKLER HAMAMINA GEKA DESTEĞİ

BEYLİKLER HAMAMINA GEKA DESTEĞİ

Pamukkale Üniversitesi, GEKA ile ilk yatırım desteği projesini imzaladı. Stratonikeia Antik Kenti’nde bulunan Beylikler Dönemi Selçuk Hamamı için 770 bin TL destek sağlandı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Eylül 2015 Perşembe, 12:19

Pamukkale Üniversitesi ile Güney Ege Kalkınma Ajansı arasında 2015 yılı teklif çağrısına uygun, Alternatif Turizm Altyapısı Mali Destek Programı kapsamında desteklenen “Stratonikeia Beylikler Dönemi Selçuk Hamamı Rölöve, Restitüsyon, Restorasyon Projesi” destek sözleşmesi, düzenlenen törenle imzalandı.

Rektörlük Konferans Salonu’nda gerçekleşen törene Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, GEKA Genel Sekreteri Süleyman Alata, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı ve Stratonikeia Kazı Başkanı Prof. Dr. Bilal Söğüt katıldı.
Pamukkale Üniversitesi’nin 2008 yılından itibaren Stratonikeia Antik Kenti’nde kazı çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Stratonikeia’nın birçok dönemi kapsayan yaşayan bir antik kent olduğunu söyledi. Antik kentte araştırılmayı bekleyen birçok yapının olduğunu ifade eden Bağcı, projenin kabul edilmesinden dolayı GEKA yetkililerine teşekkür etti.

GEKA Genel Sekreteri Süleyman Alata ise, “Bölgemizi uluslararası alanda bir turizm merkezi haline getirmeyi hedefliyoruz. 2015 yılında alternatif turizm destek programına çıktık. Tarihi bir değerin turizme kazandırılması üniversitelerimiz sayesinde oluyor. Pamukkale Üniversitesi’ne böyle bir proje hazırladığı için teşekkür ederim” dedi.

Konuşmaların ardından protokol imzalandı.

HAMAM İLE TÜRKİYE’YE ADINI DUYURACAK
Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı ve Stratonikeia Kazı Başkanı Prof. Dr. Bilal Söğüt, konu ile ilgili şunları söyledi; “Beylikler Dönemi Selçuk Hamamı’nın sağlıklı bir şekilde korunması ve restore edilebilmesi için hamamın rölöve, restitüsyon, restorasyon ve çevresinin düzenlenerek aydınlatma projesinin hazırlanması gerekmektedir. Beylikler Dönemi Selçuk Hamamı ile yeni bir tanıtım ve gezi alanı oluşturulacak, düz bir alanda olması nedeniyle kolayca gezilebilecektir. Sadece bu hamam sayesinde bile Stratonikeia, Yatağan, Muğla ve Türkiye’nin adı duyurulmuş olacaktır. Ayrıca hamamın 3D tarama, rölöve, restitüsyon projesi, kazı heyeti bünyesinde bulunan uzman ekip üyeleri tarafından kullanılacak olan 3D Lazer Scanner ile yapılacaktır.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı