REKLAMI GEÇ

Bilgisayar destekli eğitim

Toplam 31 öğrencinin olduğu Ahmet Nuri Erikoğlu İlköğretim Okulu 1-B sınıfında herkes kendi dizüstü bilgisayarına sahip ve her türlü çalışmalarını bilgisayar aracılığıyla yapıyor. Akıllı tahtaya da sahip olan sınıfta her şey dijital ortamda.

/ DENİZLİHABER / 7 Nisan 2008 Pazartesi, 00:00

Vali Hasan Canpolat, bilgisayar destekli eğitim uygulamasına geçen Ahmet Nuri Erikoğlu İlköğretim Okulunda 1-B sınıfını ziyaret etti. İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz ve İl Sağlık Müdürü Erdoğan Taş’ın eşlik ettiği Vali Canpolat’ı hayırsever işadamı Ahmet Nuri Erikoğlu’nun oğlu Hüseyin Erikoğlu, okul müdürü Metin Bilki ve öğretmenler karşıladı.

Toplam 31 öğrencinin olduğu 1-B sınıfında herkes kendi dizüstü bilgisayarına sahip ve her türlü çalışmalarını bilgisayar aracılığıyla yapıyorlar. Akıllı tahtaya da sahip olan sınıfta her şey dijital ortamda yapılıyor.

Sınıf öğretmeni Muzaffer Demir bilgisayar destekli eğitim ile ilgili bilgi vererek,birinci sınıfta öğrencilerin bilgisayar okuryazarlığını kazandırmaya çalıştıklarını ve gelecek yıllarda aşama aşama bilgisayar kullanımını geliştireceklerini belirterek, “ Birinci sınıfta derslerin yüzde 15’ini bilgisayarla işleyecek olan öğrencilerimiz, ikinci sınıfta bu oranı %25’e çıkaracaklar. Üçüncü sınıfta bu oran daha da artacak ve dördüncü ve beşinci sınıfta da öğrencilerimiz tamamen bu teknolojiye hâkim olarak çalışmalarını yürütecekler” dedi.

Vali Hasan Canpolat, bütün okulların bu sisteme geçmesini arzu ettiklerini belirterek, velilere öğrencilerinin eğitim gördükleri sınıflara akıllı tahta uygulamasının kazandırılması konusunda yardımcı olmalarını istedi. Bütün okulların bilişim teknolojisinden yararlanmasını istediklerini ve geleceğin bilişim sektörüne yön verecek gençlerin bu tip eğitim yuvalarından çıkacağını belirten Vali Canpolat, “ Pilot olarak bu sınıfımızda uygulanmaya başlayan bu proje ile bütün çocuklarımıza birer dizüstü bilgisayar temin edilerek bütün çalışmalarını bilgisayarla yürütmeleri sağlandı. Hedefimiz ilk planda bütün okullarımızı akıllı tahtalarla tanıştırmak. Bunun yanında çocuklarımızın her birinin birer bilgisayarı olması gerekiyor. Çocuklarımızın kitapları getirip götürmekten ziyade bilgisayar getirip götürmeleri sağlanmalı. Tabi ki bu hemen olacak bir durum değil. Ama gönül istiyor ki her öğrencimiz bu imkândan yararlansın. Bu örnek çalışmadan alınan sonuca göre bu proje gerçekleştirilecek. Biz vatandaşlarımızı bu projeye sahip çıkmaya çağırıyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı