REKLAMI GEÇ

Bu dernekte öğrenci, veli ve öğretmen bir arada

Bu dernekte öğrenci, veli ve öğretmen bir arada

Öğretmen, veli ve öğrencilerin bir arada sorunlara çözüm arayabilecekleri bir dernek kuruldu. Denizli Eğitimci Öğrenci Veli İşbirliği Derneği (ÖV-İŞ) zor durumda olan öğrencilere burs sağlayacak, eğitim alanındaki sorunlara çözüm arayacak.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 28 Nisan 2015 Salı, 13:57

Denizli Eğitimci Öğrenci Veli İşbirliği Derneği (ÖV-İŞ), Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlenen basın toplantısıyla kamuoyuna tanıtıldı. Toplantıya Dernek yönetimi ve Eğitim-İş Denizli Şubesi Başkanı Kadem Özbay ile sendika üyeleri katıldı.

ÖV-İŞ Başkanı Canan Ulutürk Akçil, derneğin 23 Şubat’ta kurulduğunu belirterek, “ÖV-İŞ olarak gençlerin eğitimde öncelikli sorunlarını tespit edeceğiz. Böylelikle öğrencilerle ve velilerle işbirliği yapmayı, velileri ve öğrencileri aydınlatıcı bilimsel yayınlar çıkarıp, seminer ve konferans yapmayı amaçlıyoruz. Eğitim gören ihtiyaç sahibi gençlere burs vermeyi, bu amaçla bağış toplamayı planlıyoruz. Ayrıca örgün eğitim gören gençlerin ve velilerin güncel eğitim sorunlarını belirleyerek bunlara çözüm yolları arayacağız. Tüm bu amaçları gerçekleştirmek için diğer demokratik kitle örgütleri ile eşgüdüm sağlamayı hedeflemekteyiz” dedi.

Temel amaçlarının Atatürk önderliğinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlığını, egemenliğini, ulus ve ülke bütünlüğünü, laik düzenini, demokratikleşme ve ulusal eğitimi geliştirerek korumak ve sonsuza kadar yaşatmak olduğunu ifade eden Akçil, “Ülkede yaşayan herkesin çağdaş, bilimsel, laik, demokratik, eşit, parasız ve nitelikli eğitim hakkı olduğunu dile getirmek istiyoruz. Ayrıca kırsal kesimde yaşayan vatandaşlarımızın eğitim, ulaşım, sağlık, kültür, spor ve benzeri alanlarda eğitilmeleri için gerekli organizasyonlar yapmak ve eğitimde fırsat eşitsizliğini gidermeyi amaçlıyoruz” diye konuştu.

Canan Ulutürk Akçil’in başkanlığını yaptığı ÖV-İŞ’in yönetim kurulunda Fuzuli Koçer Başkan Yardımcısı, Meryem Erol Sayman, Nail Berber Sekreter olarak görev yapıyor. İbrahim Sabuncu, Şengül Avcı, Gülnur Tuğal ve Meliha Tarhan ise derneğin kurucu yönetim kurulu üyeleri oldular.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı