REKLAMI GEÇ

Bu kez veliler terledi

Bu kez veliler terledi

Kâtip Çelebi İlkokulu’nda “Okullar Hayat Olsun” projesi kapsamında “Veliler de okuyor” adlı projenin beşincisi gerçekleştirildi. Okudukları kitaplardan sınava giren 150 öğrenci velisinden en çok doğru cevabı veren 6 veli çeyrek altınla ödüllendirildi.

/ DENİZLİHABER / 6 Nisan 2014 Pazar, 15:00

Katip Çelebi İlkokulu ilginç bir projeye hayata geçirdi. Milli Eğitim Bakanlığı’nın “Okullar Hayat Olsan” projesi kapsamında, velilere kitap okuma alışkanlığını kazandırmak amacıyla “Veliler de okuyor” etkinliği düzenlendi.

Katip Çelebi İlkokulunda öğrenim 150 öğrenci velisine önce Dr. Fatih Kalkınç’ın ‘Okul Evde Başlar’ adlı kitabı dağıtıldı. Önce kitabı okuyan veliler, daha sonra kitaptaki konularla ilgili sınava katılarak, bilgilerini tazelediler. Veliler, kendilerine sorulan 45 soruyu doğru yanıtlamak için ter döktü.

Bu yıl beşincisi gerçekleştirilen “Veliler de Okuyor” projesinde kitap okumayı zevkli hale getirmek ve kitap okuma alışkanlığını yaygınlaştırmayı amaçladıklarını söyleyen Kâtip Çelebi İlkokulu Müdürü Recep Özgen yaptığı konuşmada , “Amacımız kitap okumayı velilerimiz için zevkli hale getirmek ve kitap okuma alışkanlığını yaygınlaştırmaktır. Çünkü biliyoruz ki çocuklarımız okuma alışkanlığını kazanması anne babalarını model alarak olmaktadır. Ev içerisinde anne babalarını okurken gören çocuklarımız kitap okuma alışkanlığını daha kolay kazanmakta, kitap okuma ailece yapılan keyifli bir etkinliğe dönüşmektedir” dedi.

“ÖRNEK OLDULAR”
Yazar Dr. Fatih Kalkınç, “Bu etkinlik Türkiye’de değil dünyaya örnek olabilecek bir davranış. Bu katılım aslında çok iyi bir rakam, kitap okuma diyince velilerimiz koşarak geldiler. Bu kadar velinin buraya gelmesi beni çok heyecanlandırdı. Bu etkinlikle çocuklarının yerine kendilerini koyarak empati gerçekleştirdiler. Böylelikle empati becerisi güçlenecektir. Kitaptaki konularda ise evdeki aile gündemleri vardır” diye konuştu.
denizli-katip-celebi-ilkokulu-veliler-sinav-icjpg

Etkinlik sonunda 150 velinin katıldığı sınavda başarılı olan 6 veliye İl Milli Eğitim Müdür Vekili Reşat Erdoğan çeyrek altınla ödüllendirirken, sınava katılan tüm velilere katılım belgesi verildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı