REKLAMI GEÇ

Bu yumurtalar çok ‘özel’

Bu yumurtalar çok ‘özel’

Zihinsel engelli öğrencilere özel eğitim veren İsmail Tosunoğlu Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi’nde yumurta üretimine başlandı. Öğrenciler 12 kümeste 400 tavuğa bakıyor, hem eğitim alıyor hem de okuluna katkı koyuyor

Hüseyin Özgenç / DENİZLİHABER / 20 Mayıs 2014 Salı, 09:42

İsmail Tosunoğlu Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi’nde öğrencilerin eğitimine katkı koymak için oluşturulan üretim tesislerine bir yenisi daha eklendi. Öğrencilerin eğitimlerine katkı koyması amacıyla 12 kümes oluşturuldu ve ilk etapta 150 yumurta tavuğuyla üretime başlandı.

400 TAVUK VAR
Tavukların tüm bakımlarının zihinsel engelli öğrenciler tarafından yapıldığı tavuk tesisinde başarı sağlanması üzerine tavuk sayısı 400’e çıkarıldı. Halk Eğitim Merkezi’nin bir de veteriner görevlendirdiği kümeslerden günlük 300’den fazla yumurta alınmaya başlandı.

OLUMLU NETİCE
Merkezin Hayvan Sağlığı öğretmeni Veteriner Aynur Demiröz Arslan, kümesin kuruluş amacının hem öğrencilere hayvan sevgisini aşılamak, hem de bu mesleği öğrenmeleri oluğunu söyledi. Arslan, “Öğrencilerimize hayvan sevgisini, sorumluluk duygusunu ve çevreye duyarlılık konusunda atölyemizdeki çalışmaları 4 aydan bu yana sürdürüyoruz. Bu çalışmanın öğrencilerimiz üzerinde çok olumlu yansımalarını gördük” dedi.

ÇİÇEK DE ÜRETİYORLAR
İsmail Tosunoğlu Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi’nde kurulan bir sera ile öğrenciler, halen çiçek üretimine devam ediyorlar. Öğrencilerin ürettiği mevsimlik çiçekler Denizli Belediyesi’ne satılıyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı