REKLAMI GEÇ

Bugün değil her gün onların olsun

Bugün değil her gün onların olsun

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte, mesleğe yeni başlayan öğretmenler yemin etti. Emekli olan öğretmenlere de teşekkür plaketi verildi. Öğretmenlerin hazırladığı halk oyunları ve çok sesli koro konseri sonunda katılımcılara lokma ikram edildi.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 24 Kasım 2014 Pazartesi, 13:20

Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu’nun konferans salonunda gerçekleştirilen Öğretmenler Günü etkinliğine, Vali Şükrü Kocatepe, AK Parti Denizli Milletvekili Nurcan Dalbudak, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 11. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Erhan Uzun, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı ile öğretmenler katıldı.

denizli-ogretmenler-gunu-ic

“ÖĞRETMENLİK SABIR İŞİDİR”
Tören, saygı duruşu ve öğretmenlerden oluşan koro eşliğinde İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Açılış konuşmasını aday öğretmen Hülya Görmez, emekli öğretmenler adına ise Gülay Öğütcen yaptı. Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz öğretmenlik mesleğini Çinli Bambu çiftçilerine benzeterek, “Çinliler bambu tohumlarını ekmişler, her yıl gübreleyip sulamalarına rağmen bambu tohumları 4 yıl toprak altından çıkmamış. Ancak beşince yılda filizlenip ve her yıl 27 metre uzamış. İşte öğretmenlik, emek, özveri, sabır ve hoşgörü gerektiren, öğreten ve öğrenen arasında güven ve sevgi ilişkisine dayanan bir meslektir. Bu nedenle öğretmenlik, kutsal ve en onurlu mesleklerden birisidir. En öncelikli hedefimiz, doğru bilgiye ulaşabilen, yorum yapabilen, kendini özgürce ifade edebilen, ülkesi ve bütün insanlık için çalışan bireyler yetiştirmek olmalıdır” dedi.

YEMİN EDEREK ÖĞRETMENLİĞE BAŞLADILAR
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın öğretmenler günü mesajının görüntülü olarak aktarıldığı törende, 2014-2015 eğitim-öğretim yılında emekli olan 7 öğretmene, hizmetlerinden dolayı teşekkür plaketi verildi. Emekli öğretmenlerin plaketlerini Vali Şükrü Kocatepe verdi. Tören, mesleğe yeni başlayan 25 öğretmenin yemin etmesiyle ile devam etti.
Göreve yeni başlayan öğretmenler, ellerini Türk Bayrağı’nın üzerine koyarak, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasına, Atatürk inkılâp ve ilkelerine, Anayasada ifadesi bulunan Türk Milliyetçiliğine sadakatle bağlı kalacaklarına dair yemin ettiler.

denizli-ogretmenler-gunu-ic-2

ÖĞRETMENLER KOROSU KONSER VERDİ
İlkokul, ortaokul ve liseler arasında düzenlenen 24 Kasım Öğretmenler Günü ile ilgili şiir, kompozisyon ve resim dalında dereceye giren öğrencilere ödül verildi. Öğretmenlerden oluşan çok sesli koro ve orkestra konser verdi. Öğretmenler Korosu’nun, kontrbas, çello keman eşliğinde seslendirdiği Özay Gönlüm’ün ‘Çilli Horozum” türküsü büyük beğeni aldı.

denizli-ogretmenler-gunu-ic-3

Etkinlik sonrası davetlilere, Halk eğitim Merkezi Müdürlüğü Bahçesi’nde lokma ikram edildi. Öğretmenler günü dolayısıyla, Yeni Camide de hayatta olmayan eğitimciler için mevlit okutuldu.

Yorumlar

haydar   -  Bağlantı 24 Kasım 2014, 16:02

yemin iyi de. bak ben söyliyeyim o yemini tutturmazlar. Atatürk adını silmek için 4 koldan saldırıyorlar. Atatürk devrimlerini yıkmak için tüm güçlerini seferber ettiler. Sen yemin ediyorsun ama güç ve yetki Atatürk düşmanlarında.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı