REKLAMI GEÇ

Çal Meslek Yüksekokulu’nda hasat şenliği

Çal Meslek Yüksekokulu’nda hasat şenliği

Pamukkale Üniversitesi Çal Meslek Yüksekokulu, tarımsal uygulama alanında öğrencilerin araziyi tanıması için hasat şenliği düzenledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 5 Ekim 2018 Cuma, 08:31

DENİZLİ (AA) -Öğretim görevlileri ve öğrencilerin katılımıyla düzenlenen hasat şenliğinde PAÜ bünyesindeki Tohum Islah ve Genetik Araştırma Merkezi ile üniversiteye ait araziyi gezen öğrenciler, tarımsal uygulama alanında yetiştirilen elma ağaçlardan meyve topladılar.

PAÜ Çal Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Aysel Yeşilyurt Er, bugün yeni dönemin başlaması dolayısıyla öğrencilerle okulun uygulama alanında hasat şenliği düzenlediklerini belirtti.

Çal’ın topraklarının verimli olduğunu ve eski çağlardan bu yana tarım yapıldığını ifade eden Er, şunları söyledi:

“Çal Meslek Yüksekokulu 2010 yılında 2 programla açıldı, şu anda 3 program oldu. Gıda Teknolojisi Programı, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Programı ve Organik Tarım Programı olarak eğitim vermekteyiz. Burada üniversitemize ait arazimiz bulunmakta. 2 yıldır devam ettiğimiz bir çalışma var şu anda. Mevcutta bulunan ağaçlık alanları temizledik. Alan içerisinde 600 dekarlık meyve ağaçları ve sebzeleri topluyoruz. Farklı uygulamalar yapıyoruz. Arazimizde mısır yetiştirdik, sebze çeşitleri yetiştirdik. Şu anda Tohum Islah ve Genetik Araştırma Merkezi kuruldu ve aktif olarak bu yıl faaliyete geçirilecek. Kurduğumuz sera içinde şu anda marul yetiştiriyoruz, marulun çeşitlerini deniyoruz. Farklı gübre çeşitleri ve farklı sıra aralıklarıyla denemeler yapıyoruz. Sonuçlarını ilerleyen zamanlarda paylaşacağız.”

Bu etkinlikte öğrencilerle hem kaynaşma hem araziyi tanımalarını istediklerini dile getiren Yeşilyurt Er, “Dalından elma koparmayan çok sayıda öğrencimiz var. Onlarla birlikte bunu paylaşabilmek adına hep beraber toplanarak buraya geldik. Biz elimizden geldiğince ülkemiz tarımına ve ekonomisine katkı sağlamaya gayret edeceğiz. Bu yönde de öğrencilerimizi yetiştirmeye özen göstereceğiz. İnşallah daha başarılı çalışmalara imza atmaya çalışacağız.” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı